Овърклок на процесорите в компютрите на Apple

2221
Овърклок на процесорите в компютрите на Apple

ZDNet German разработиха малък софтуерен инструмент наречен ZDNet Clock, позволяващ да се осъществи овърклок на компютрите на компанията Apple.

Програмата ZDNet Clock е лесна за използване. След включване на инструмента той автоматично определя типа на наличния в „Мак“ процесор и предлага на потребителя да повиши честотата на неговата работа. Разработчиците на ZDNet Clock препоръчват нарастването на честотата да е постепенно на стъпки по 10 МHz, основавайки се на това, колко стабилно работи системата.

За сега програмата ZDNet Clock позволява да се осъществи овърклок само на работни станции Mac Pro и сървъри Xserve, построени на основата на процесори Intel Xeon. Обещана е съвместимост с операционните системи Mac OS X 10.5.x Leopard.

Разработчиците отбелязват, че в повечето случаи инструмента ZDNet Clock осигурява възможност за разширяване на процесора с тактова честота от 2,8 ГГц до 3,2 ГГц. Производителността на системата може да се покачи с 15-20%. Авторите на програмата подчертават, че стабилността на работата на овърклокнатия компютър ще зависи от конкретния екземпляр на чипа на Xeon.

ZDNet Clock се разпространява безплатно. Можете да я свалите тук. Трябва да се отбележи, че в случай на повреда на обработения компютър компанията Apple може да откаже гаранционното обслужване. При тези обстоятелства използването на ZDNet Clock от притежателите на Mac Pro и Xserve ще бъде на тяхна отговорност.

Източник: prodtp.ru

Интернет портал за печатни технологии.