Avery Dennison пусна нов визуализатор за брандиране на автомобили

499
Avery Dennison пусна нов визуализатор за брандиране на автомобили
Spread the love

Avery Dennison пусна онлайн визуализатор, който показва как определен цвят фолио би изглеждал върху представителна извадка от превозни средства. Приложението няма как да помогне при брандиране с графики текст или лога. Причината за създаването му е, че днес вместо да се пребоядисват колите се облепват с фолио.

Car Wrap Visualizer предлага 3D визуализация на транспортното средство, като клиентът може да използва един вид фолио за целия автомобил или различни за отделните части (покрив, преден капак, огледала). Самото приложение е било разработено за конкретно събитие (SEMA 2018), но с оглед на положителната обратна връзка от посетителите то се предлага за безплатно ползване от всички. Чрез него се променя подходът клиентите да се налага да избират от малък картел с цветове, които не могат да си представят върху автомобила.

 

Към настоящия момент потребителите могат да избират между 10 автомобила и 120 фолиа от портфолиото на Avery Dennison. Целта на създателите е била да бъдат представени всички съвременни типове каросерии, като в бъдеще се планира добавянето на още модели. От  Avery Dennison не изключват възможността в бъдеще да позволят качване на снимка на специфичен автомобил, върху който да може да се прави визуализация. Към момента обаче работата на екипа е съсредоточена върху точното представяне на цветовете.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: graphics.averydennison.com

Име: Антон Даскалов

Професионален опит: Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет. Предстои му да се дипломира и по втора специалност – Икономика. Мениджър Маркетинг и продажби в печатница Оптимап принт. Има над 10 годишен опит в сферата на офестовия печат и номерацията. Преди три години въвежда дигиталния печат в портфолиото на Оптимал принт и е отоговорен за развитието на продуктите и услугите, свързани с него. Списва фирмения блог на Оптимал принт и следи всички новости в областта на печата.

В свободното си време: спортува и списва личен блог по актуални обществено значими теми.