Автоматизация за InDesign и Quark с решенията на Emsoftware

244
Автоматизация за InDesign и Quark с решенията на Emsoftware

Emsoftware предлагат плъгини за InDesign, които могат да генерират и обновяват документи, базирани на различни типове информация.

InData/Xdata – генериране на документи чрез данни

Това решение превръща суровите структурирани данни, от текстов файл, в завършени документи. Има версия за InDesign и QuarkXPress, респективно InData и Xdata. Чрез тях можете автоматично да приложите оформление, дизайн, типография и да добавите изображения към структурираната си информация, за да генерирате с лекота публикации с актуалната версия на данните.

 

плъгини за InDesign


Начинът на работа е следният – създавате стандартен документ – шаблон, с условия, които дефинират форматирането на текста и изображенията. След това, с избиране на една команда от менюто, плъгинът генерира документа. Той е способен да създаде стотици или дори хиляди страници за един час. Можете да прилагате вградените инструменти на приложението към всяко поле за променлива информация, за да постигнете желания изглед.


Езикът за създаване на скриптове на InData / Xdata позволява лесно създаване на условия, които да дефинират и автоматизират процеса на създаване на документа за добавяне или премахване на променливи текстови полета, изображения и статичен текст. Няма ограничение на количеството данни, които можете да използвате за генериране на документ.

Можете да откриете демо версия, ограничена до 50 записа тук.
Цената на един лиценз е €446.45

InCatalog/Xcatalog – лесно обновяване на каталози
InCatalog, плъгин за Adobe InDesign и Xcatalog, XTension за QuarkXPress, добавят лесни за употреба панели за създаване на връзка между публикацията и базата данни и таблиците, с които работите. Чрез тях можете да създадете удобни връзки, с които да обновявате цени, изображения или продуктова информация с едно действие от менюто. Възможно е дори да създадете различни версии и различни езици. Този начин на работа гарантира, че файловете за печат съдържат актуалната информация и спестява време и усилия.

Pro версията предлага:
Цената на стандартната версия е €892.88.
Можете да откриете демо версия, ограничена до 50 записа тук.

Xtags
лесно превръщане на маркирани текстови файлове в комплексни документи
Xtags, за InDesign и QuarkXPress, е текстов филтър за импорт/експорт на текстови файлове, който поддържа езика Quark XPress Tags и собствените си Xtags маркери и осигурява удивителни възможности за създаване на документи и извличане на данни.


Xtags, позволява създаване на текстово съдържание с прилагане на стилове, (като с XPress Tags), поставяне на изображения в текста и запълване на текстови карета, мащабиране на каретата спрямо съдържанието (текст или изображения), използване на макроси, прилагане на страници шаблони и още много функции. Сред тях са създаване на преводи и още много.

Когато го използвате за експорт, Xtags може да съхрани всеки текстов елемент, включително позицията на вградените текстови и графични елементи и ще съхрани структурата и съдържанието на всеки избран текст, изображение или каре.
Възможностите на плъгина са разгледани подробно в ръководство от 240 страници, което можете да откриете тук.

Цената е €446.45

Източник: emsoftware.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.