B&W Artisan Pro X

426
B&W Artisan Pro X

B&W Artisan Pro X е интуитивен панел за Photoshop, който позволява професионална обработка на черно-бели снимки без да изисква задълбочено познаване на приложението.

B&W Artisan Pro X

 

Панелът предлага прилагане на усъвършенствани корекции, разработени от фотографа и специалист по ретуш Joel Tjintjelaar. Техниките се прилагат само с едно натискане на бутон, като някои от тях изпълняват повече от 100 действия във Photoshop. Потребителя запазва пълен контрол върху крайния резултат, защото действията на панела нямат „художествен ефект“, а се грижат само за техническата част на обработката.

В новата версия на продукта, X, Joel Tjintjelaar, заяви, че е успял да автоматизира целия работен процес, който досега е прилагал ръчно. Ръчният начин на работа е разработен от Joel през 2010 с цел постигане на пълен контрол на снимката, създаване на атмосфера и дълбочина. Този процес е използван от хиляди фотографи, които създават черно-бели снимки. С новата версия всеки може да създава с лекота черно-бели снимки в стила на Joel, с малко практика с панела.

Създаване на дълбочина и специални ефекти
Лесно създаване на дълбочина и подчертаване на сгради, небето и всякакви други обекти с помощта на вградени динамични преливки. Възможност за добавяне на отражения или облаци към снимките чрез Special FX менюто. То предлага 200 нови вградени функции и много възможности за настройка.

Функции за локална настройка
24 предварително зададени настройки, които предлагат прецизно и бързо локално изсветляване/потъмняване с помощта на автоматизирано сливане с останалата част от изображението. Те се използват с лекота с бързи селекции с инструмента ласо. След това е достатъчно да натиснете бутоните за изсветляване/потъмняване, за да постигнете деликатни и незабележими корекции.

Микро зонални настройки
154 предварително зададени настройки позволяват локални корекции на контраста и текстурата. Те въздействат на тоновете в зоната, която целите, с помощта на 16-битови потребителски асиметрични маски и динамично сливане с околните обекти.

Настройки за създаване на черно-бели снимки
10 настройки за преобразуване на снимките в черно-бели, които задействат повече от 200 стъпки във Photoshop, за да постигнат търсения ефект. Панелът предлага и четири настройки, базирани на произволен генератор, които при всяко активиране генерират снимка с различен изглед и усещане.

22 бутона за тониране
22 бутона за тониране в един или повече тона, базирани на изключително деликатния метод на Joel. Те са съчетани с две нови настройки, базирани на произволен генератор за постигане на различен изглед при всяко активиране.

Маски, базирани на осветеност и микрозонални маски
35 маски, базирани на осветеност и 31 зонални маски предлагат много по-прецизна работа от стандартните зонални маски.

Цената на B&W Artisan Pro X е 41,5 евро.

Източник: bwvision.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.