Caldera и Enfocus си партнират в полето на автоматизацията

1559
Caldera и Enfocus си партнират в полето на автоматизацията

Caldera и Enfocus обявиха стратегическо партньорство на Fespa 2015. Целта му е двете софтуерни компании да съчетаят продуктите си, съответно, Nexio и Switch, за да предложат по-добра автоматизация и контрол на поръчките в широкоформатния печат.

Caldera и Enfocus

 

Общата разработка включва нови протоколи, които свързват Enfocus Switch и Caldea Nexio и позволяват двустранен трансфер на информацията с помощта на две нови решения – Nexio Submit и Nexio Collect. По този начин доставчиците на печатни услуги могат да оптимизират работния си процес, като създават и управляват файлове и информация с помощта на двупосочна JDF и JMF комуникация.

„Обратната връзка от потребители на Caldera ни показа, че автоматизацията на работния процес отива все по-напред в списъка с приоритетите им и интеграцията с компоненти като Enfocus Switch е сред важните им изисквания,“ каза Patrick Zimmerman, директор на интеграцията на решенията в Caldera. „Това е отлична възможност за нови и съществуващи клиенти да се възползват от предимствата на обединена работна среда от два от водещите доставчици на софтуер в графичната индустрия.“

„В Enfocus положихме много усилия в последните години, за да разширим опита си в автоматизацията на дигиталния печат и в областта на широкоформатния печат,“ каза Bjorn Willems, директор на продуктовия мениджмънт на Enfocus. „Визията на Caldera за този пазар води потребителите към същата цел и вече сме щастливи от резултатите от двупосочната JDF комуникация.“

Източник: outputmagazine.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.