Caldera V11.2 – нова версия на широкоформатния RIP

980
Caldera V11.2 – нова версия на широкоформатния RIP

Специалистът в решения за широкоформатен печат Caldera обяви нова версия на водещия си RIP. Версия 11.2 ще бъде демонстрирана на C!Print в Лион.

Caldera V11.2

 

Три нови функции са добавени в отговор на изисквания на потребителите: HelpLinks, ContourNesting 180º и MultiLayer. Обявена е и поддръжка на ново OEM устройство: TotalColor qb, платформата за спектрофотометри на Barbieri. Според продуктовия мениджър Arnaud Fabre, „Това обновяване интегрира няколко нови възможности, които предлагат реални предимства. ContourNesting 180º може да доведе до значителни икономии на материал, а HelpLinks осигурява директен достъп до CalderaDesk документацията.”

HelpLinks и ContourNesting 180º
HelpLinks позволява на потребителите да добавят директни линкове към страниците в документацията CalderaDesk в Caldera RIP модулите. ContourNesting 180º води до значителна икономия на материал като печата по посока на влакната. Очаква се тази функция да е особено полезна за потребители в областта на текстила, пътните знаци и опаковките.

MultiLayer
Третата иновация позволява на потребителите да печатат няколко слоя с различно изображение за всеки слой. Пример за приложенията му са материали със задно осветяване, които позволяват различни версии на същото изображение да се появяват през деня или нощта.
 
Новата версия включва и нововъведения, свързани с рязането и цветовете.

Източник: пресинформация на Caldera
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.