callas pdfToolbox 9.2

965
callas pdfToolbox 9.2

callas software, представи новата версия 9.2 на продуктовата си линия pdfToolbox. Основното нововъведение е възможността за търсене на корекции, проверки на профили в няколко библиотеки.

callas pdfToolbox 9.2

 

Търсене в различни библиотеки
Библиотеките промениха начина на работа на хората с проверки, корекции и планове за обработка. Възможността да ги съхранявате класифицирани по продукт или клиент пести изключително много време. Понякога, обаче, се налага да намерите нещо, върху което знаете, че сте работили, но не помните къде е. В pdfToolbox 9.2 можете да видите всички елементи, които се съдържат в библиотеката, разположени до нея. Добавен е и нов панел за търсене, който позволява детайлно търсене.

Външен текстов редактор за Javascript условия
Възможността за персонализация на pdfToolbox е неограничена след въвеждането на Javascript условията във версия 9. Досега се налагаше да ги редактирате във вградения текстов редактор. Новата версия позволява да използвате външния редактор за скриптове, който използвате по принцип.

Други допълнения в pdfToolbox 9.2

  • Към някои от действията е добавен бутон за помощ, който води към сайта с документацията help.callassoftware.com.
  • Подобрена е поддръжката на клавишни комбинации на прозорците „Ask at runtime“ и „Variable editor“
  • „Place text“ и „Place page number“ вече позволяват добавяне на бял фон зад добавения текст.

Източник: callassoftware.com
Текстът написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.