Canva придоби Serif

270
Canva придоби Serif

Платформата за графичен дизайн Canva придоби Serif, компанията майка на софтуерния пакет Affinity, който е предназначен за професионално редактиране на снимки, илюстрации, графичен дизайн и оформление на страници.

 

 

Придобиването е влязло в сила тази седмица. Serif е основана през 1987 г. и има около 90 служители, които вече са се присъединили към Canva (базирана в Нотингам).

Affinity Designer е първото приложение на Affinity и то беше пуснато през 2014 г. След това през 2015 г. се появи Affinity Photo, а Affinity Publisher беше пуснат през 2019 г.

С днешна дата повече от три милиона потребители на Affinity използват инструментите за редактиране на снимки и вектори и за създаване на всичко – от сложни многослойни графики до подробни технически диаграми, изкуство и илюстрации, лога, макети, документи, списания и др.

Продуктите на Affinity са без абонамент и изискват еднократно плащане за достъп до безсрочен лиценз. Те се предлагат във версии за Windows, macOS и iPadOS.

Междувременно Canva вече се използва от повече от 175 милиона души в 190 държави и на повече от 100 езика. Придобиването на Affinity ще увеличи предлагането на инструменти за дизайн на Canva, като разшири дейността си на пазара на професионален дизайн.

Вижте още публикации за Affinity

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.