Създаване на илюстрации и комикси с Clip Studio Paint

808
Създаване на илюстрации и комикси с Clip Studio Paint

Разработеният в Япония Clip Studio Paint е софтуер за създаване на илюстрации и комикси, комбиниращ възможността за реалистични техники на рисуване върху хартия и платно с най-новите функции на дигиталната живопис. Решението е подходящо, както за начинаещи, така и за професионалисти в области като: илюстрация, концептуални изкуства, анимация, комикс, манга и други. То вече се използва от над 6 милиона потребители по света.

 

софтуер за създаване на илюстрации и комикси

В комбинация с професионални таблети и писалки, софтуерът може да отчита до 8192 нива на натиск. Всеки месец създателите публикуват стотици нови четки и материали, които могат да бъдат допълнително персонализирани спрямо стила на творците. Clip Studio Paint позволява работа също с векторни слоеве, а създаването на перспектива и симетрия е улеснено благодарение на иновативни инструменти.

 

софтуер за създаване на илюстрации и комикси


Софтуерът позволява преобразуване на изображения в 3D модели като към момента са налични 5000 готови шаблона, които могат да бъдат изтеглени. Също толкова лесно могат да се преработват изображения в полутонови или да се използва AI технологията за оцветяване, за която може да видите подробен пример във видеото:
Clip Studio Paint се предлага в две десктоп версии: PRO за концептуални артисти, илюстратори и дизайнери на цена от 49.99$ или EX за създателите на комикс, манга и анимации на цена от 219.00$. В края на миналата година бе представена и версия за iPhone, която не отстъпва по функционалност на тази за PC. Мобилната версия е безплатна при използване в рамките на 1 час дневно. Платените версии са с цена 0.99$/месец за PRO и 2.49$/месец за EX.

 

софтуер за създаване на илюстрации и комикси


Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.clipstudio.net

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/