ClipHyp 1.0

3551
ClipHyp 1.0

Това е официалната първа версия на програмата за сричкопренос ClipHyp. Ето и обяснение за действието на бутоните и приложението и.


Hyp – извършва сричкопренос на текст от клипборда
Clear Hyp – ясна й е функцията – изчиства простотиите, които програмата е сътворила след натискането на горния бутон 🙂
Small Caps – преобразува всичко букви от главни в редовни. Алгоритъма е що-годе интелигнтен – след !?. и ентер запазва буквата главна
Quotes – преобразува кавичките в текста в типографски (отварящи горни и затварящи долни). За да работи текста трябва да е грамотно написан т.е преди отварящи се кавички да има интервал а преди затварящи да няма. По подразбиране настройката е за старите TTF шрифтове (Alt+0132, Alt+0147). За новите Unicode шрифтове трябва да се вклщчи отметката OTF
Spaces – има за задача да изчисти ненужните интервали в текста – двойните, в началото и края на абзаца. Освен това премахва неграмотно поставените интервали – преди .,;:“) и поставя интервал след тези и някои други знаци ако няма такъв.
Prewiew – ами натисни и виж 🙂

Програмата е съвместима с Quark 5, 6, 6.5, PageMaker, Word и всяка друга, подържаща меко тире за сричкопренос (Alt+0031). Unicode съвместима.
Понякога има проблеми с програми, които не се справят с уникод. Скоро ще има опция да се оказва какъв е вида на текста в клипборда.
Не запазва стилове. Идеята й е прехвърляне и редакция много бързо на текстове от Word, да кажем, преди да се странират.
Програмата работи с текст от клипборда и получения резултат отново се качва там.

ДАУНЛОУД

На тези, на които програмата не тръгва – трябва да инсталирате .Net Framework за да работи. По принцип това е ъпдейт на Windows, но много от нас качват само критичните ъпдейти, а не всички. Безплатно може да се дръпне от този сайт.

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.