Cloudprinter – новият посредник между печатниците и крайните клиенти

2097
Cloudprinter – новият посредник между печатниците и крайните клиенти

Въпрос на време беше някой да предложи и в печатния сектор решение (по подобие на други браншове), свързващо крайните клиенти и доставчиците на услугата по отпечатване.

 

посредник между печатниците и крайните клиенти

 

Холандският стартъп Cloudprinter си поставя за цел да бъде за печатния сектор това, което е Booking за хотелиерския бранш – достъп до клиенти по целия свят, срещу твърда месечна такса. Системата стартира през август и за разлика от останалите представени към момента решения, тя не разполага с технологично оборудване за производство.

Доставчиците на печатни услуги могат да се възползват от платформата, чрез възможността за разширяване на своя пазар в световен мащаб. По данни на компанията, услугата е достъпна в 114 страни по света, като регистрира по 1000 поръчки дневно. Самата платформа е способна да обработи до 40000 задания в минута. Системата е свързана с над 160 добре познати куриерски фирми, което спомага процеса по доставка и автоматична калкулация на стойноста за тази услуга.

Към настоящия момент крайните клиенти имат достъп до няколко стотици локални доставчици на печатни услуги, предлагащи над 1000 продукта. В платформата може да се работи с богат набор от медии и технологии, както за печат, така и за довършителни процеси. Целият процес по поръчка, проследяване и доставка се случва през обща облачна платформа. Крайните клиенти имат възможност да задават критерии за избор на своите изпълнители. Таблото за управление дава пълен котрол за управление на печатните задания и статистики в реално време.

Платформата може да бъде тествана безплатно за период от 14 дни. Създателите ѝ предлагат и 45-минутно безплатно демо онлайн представяне в удобно за вас време. В последствие потребителите могат да избират между 3 ценови оферти с диференцирани услуги и цени започващи от 99 евро на месец.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.cloudprinter.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/