Colorgate обнови RIP решението си с APPE 3

1262

Colorgate представи Colorgate 8 – последната версия на RIP-а си за широкоформатен печат, печат на рекламни материали, опаковки и индустриален печат.

RIP решението APPE 3

И четирите продукта на ColorgateProductionserver, Filmgate, Plategate и Proofgate – вече използват най-новата версия на Adobe PDF Print Engine, която беше представена този септември и използва архитектурата Adobe Mercury RIP.

Обновлението дава възможност за управление на голям брой устройства едновременно, включително широкоформатни принтери, CTP и цифрови печатни машини. Системата може да обработва едновременно няколко заявки, което позволява пълно използване на хардуера, ефективно използване на няколко APPE  и разпределяне на натоварването между тях.

Productionserver 8 RIP вече ще се предлага в четири версии. Всички те са оборудвани с Colorgate Media Device Synchronisation система за управление на цвета и нов модул за цветни проби, съответстващи на международни стандарти като ISO 12647-7 и Fogra 39.

„Всички нововъведения в тази версия са разработени в сътрудничество с крайните ни потребители. Като експерти в цифровия процес на подготовка за печат ние наблюдаваме промените в пазара отблизо и се съобразяваме с тях, за да подобрим и оформим решенията си,“ каза управляващият директор на Colorgate Thomas Kirschner.

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.