Conny Wallstrom Retouching Toolkit 3.0

1725
Conny Wallstrom Retouching Toolkit 3.0

Новата версия, Retouching Toolkit 3.0 е наследникът на версия 2.0 на панелът за Photoshop, който е използван всекидневно от много доволни клиенти.

Conny Wallstrom Retouching Toolkit 3.0

 

Новата версия на Toolkit вече не е просто панел. Той вече е цялостна система, която позволява пълна персонализация. В ядрото му е мултиплатформено приложение, което се свързва директно с панелите във Photoshop и ви позволява да правите промени без дори да рестартирате приложението или да прекъсвате работата си. Ако искате да добавите нов бутон към панела, можете да го завлечете на мястото, след което да изберете командата, която да изпълнява. Тя може да бъде макрос, скрипт, елемент от меню, инструмент или друго. С представянето на новата версия, тя ще включва всички функции на 2.0 Toolkit. Скоро се очаква да бъдат добавени и няколко нови модула, които потребителите на 3.0 ще получат безплатно.

Модули
Както и 2.0 Toolkit новата версия въвежда функции, които иначе са трудно достъпни, независимо дали ги изпълнявате ръчно или чрез макроси. Системата позволява работа с нови инструменти и подобряване на работния процес.
Базовите модули, които ще станат част от новата версия са:

Модул за ретуш
Базови инструменти и обновяване спрямо пакета в старата версия, на инструменти като Eye Help, Healing Tools, Dodge & Burn, Smart Object, Composite Overlays и други.

Модул за корекция на цветовете
Инструменти, които да ви помогнат в корекцията на цветовете като разширена функционалност за Gradient Map Maker, Curve, корекция на проблеми с наситеността на цветовете и други.

Модул за маскиране
Няколко инструмента, с които да създавате и редактирате маски.

Модул за осветеност
Инструменти, ориентиране към създаване на маски на базата на осветеността.

Frequency Separation модул
Инструменти, предназначен за работа с честота и текстури, с нов начин на работа, който съхранява детайлите.

Модул за експорт
Инструменти за промяна на размера, увеличаване на резкостта, оптимизация на документа, автоматично записване в зададена папка и още.

Подреждане на панелите и работен процес
Новата модулна система ви позволява не само да персонализирате панелите така, че да подпомагат работата ви, но и да ги споделяте с други. Ще бъдат налични и набори предварително подготвени настройки, които могат да се използват безплатно.

Предимства:

  • Ускоряване на работния процес;
  • Поставете функциите, които използвате най-често на най-удобните места;
  • Надеждни и повторяеми резултати;
  • Създаване на начин на работа, който гарантира надеждни резултати;
  • Доказани техники на работа;
  • Предварително подготвени начини на работа и подредба на функциите, безплатни за сваляне;
  • Методи, подходящи за начинаещи и професионалисти;
  • Фина настройка и персонализация на начина на работа, без прекъсване на процеса;
  • Практически неограничен брой бутони.

Toolkit 3.0 има 9 различни панела за Photoshop. Всеки от тях може да съдържа колкото пожелаете разделения и подразделения. Така можете да настроите много панели и начини на работа в зависимост от типа изображения, с които работите в момента.

Източник: youtu.be
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.