Най-новата версия на CorelDRAW®Graphics Suite Х4, бе официално представена у нас

3983
Най-новата версия на CorelDRAW®Graphics Suite Х4, бе официално представена у нас

Най-новата версия на водещия графичен пакет предлага усъвършенстван работен поток, инструменти за онлайн сътрудничество и допълнителни ресурси за потребителите.

На 19 март 2008 г. в Гранд Хотел София световният софтуерен производител Corel официално представи най-новата версия на CorelDRAWGraphics Suite Х4.
Събитието бе организирано от BMG – официален дистрибутор на Corel за България.
Аудиторията от над 300 почитатели на продукта CorelDRAW, дошли да уважат и да се запознаят с неговата най-нова версия, бе приветствана за „Добре дошли” от Боян Бойчев, управител на BMG.
Официалното представяне на CorelDRAW Graphics Suite X4 бе направено от Силвия Томалска, Мениджър за Източна Европа в Corel Corporation.
CorelDRAW Graphics Suite X4 в реални проекти бе представен и от Росица Калудова, Иксентрикс.
В края на събитието Corel и BMG раздадоха три награди. Двама от присъствалите на събитието си тръгнаха с абонамент за 2008 г. за специализираното списание в областта на графичния дизайн ProGRAFICA, а голямата награда бе самият продукт CorelDRAWGraphics Suite Х4.

Повече за продукта:
Corel Corporation (NASDAQ: CREL; TSX: CRE), водещ разработчик на софтуер за графична обработка, цифрова медия и повишаване на производителността, оповести най-новата версия на CorelDRAW® Graphics Suite X4. С повече от 50 нови и значително подобрени функции, носителят на множество софтуерни награди продукт осигурява на потребителите инструменти, ресурси и самочувствие да се заловят с огромно разнообразие от проекти – от лога и уеб графики до брошури, широкоформатни изображения за печат, дори дигитални билбордове. Подобренията по форматирането на текст и цялостния изглед на страниците, водещата на пазара съвместимост на файловите формати и обогатената колекция с висококачествени, готови за употреба материали, прави този мощен пакет най-добрия партньор по дизайна, помагайки на потребителите да превърнат вдъхновението си в зашеметяващи резултати.
Като всеобхватен пакет с приложения за интуитивно оформление на страници, илюстриране, редактиране на снимки и векторно изчертаване от bitmap формат, CorelDRAW Graphics Suite се превърна в доверения избор на милиони професионалисти, предпочитан от дизайнерите по целия свят. Последната версия на пакета съдържа нови инструменти, създадени за подпомагане на творческия процес, опростено управление на проекти и оптимизиране на работния процес на графичния дизайн.
Осигуряване на изключителна леснота на работа чрез опростена ползваемост, подобрена интерактивност и ускорен работен процес.
CorelDRAW Graphics Suite X4 разполага с повече от 50 нови и значително подобрени съществуващи функции, включително:

  • Ново! Форматиране на текст в реално време: CorelDRAW Graphics Suite X4 въвежда форматиране на текст в реално време, което позволява на потребителите да преглеждат предварително форматирането на текста, преди да го приложат към даден документ. С тази пестяща времето функция, потребителите могат да разглеждат предварително различни опции за форматиране, включително вид и размер на шрифта и подравняване. По този начин се отстранява нуждата от многократно преправяне тип „проба и грешка”, което обикновено свързваме с дизайнерската работа.
  • Ново! Идентификация на шрифта: CorelDRAW Graphics Suite X4 вече се допълва от WhatTheFont™- онлайн услуга за идентификация на щрифта от MyFonts.com. Сега потребителите могат да спестят време чрез бързо идентифициране на използвания шрифт в съществуващи bitmap проекти, графики, или други получени от клиента изображения.
  • Ново! Независими слоеве на страницата: Потребителите вече могат да управляват и да редактират слоевете поотделно за всяка страница от един документ, намалявайки създаването на страници с празни слоеве. Потребителите могат също така да добавят индивидуални настройки за отделните страници и главни настройки за целия документ. Това дава възможност за създаване на различни, специфични за страницата слоеве, без те да съответстват на структурата на дадения документ.
  • Ново! Интерактивни таблици: Новият, интерактивен инструмент Table в CorelDRAW Graphics Suite X4 позволява на потребителите да създават и да импортират таблици за осигуряване на ефективно, структурирано оформление на текст и графика. Потребителите могат лесно да подравняват, да сменят размера, да редактират таблици и клетки спрямо нуждите на конкретния проект. Освен това потребителите могат да преобразуват форматиран текст в таблици и лесно да добавят и подреждат изображения в отделните клетки.
  • Допълнение! Интегриране в Windows Vista®: CorelDRAW Graphics Suite е единственият професионален графичен пакет, сертифициран за Windows Vista®. CorelDRAW Graphics Suite X4 е проектиран да се възползва от последните нововъведения на Windows Vista, като все още предлага изключителен условия за работа под Windows® XP. CorelDRAW Graphics Suite X4 е съвместим с възможностите за десктоп търсене на Windows Vista направо от диалоговите менюта Open и Import, позволявайки на потребителите да търсят файлове по автор, предмет, тип на файла, дата, както и по други признаци. Потребителите могат също така лесно да добавят свои собствени ключови думи, класификации, или бележки при записването на файловете, с цел по-добра организация на проектите.
  • Ново! Интегриране на CorelDRAW® ConceptShare™: Новият докер CorelDRAW® ConceptShare™, достъпен в CorelDRAW Graphics Suite, включва много полезен инструмент за онлайн сътрудничество, интегриран с работния процес на потребителя. В уеб базирана среда CorelDRAW ConceptShare позволява на потребителите да споделят в реално време своите проекти и идеи с колеги или с клиенти. Потребителите могат лесно да създават многобройни работни полета, да качват своите проекти и да канят други за коментар. Също така могат да предоставят своите собствени идеи, без да изпращат по имейла файлове с голям обем.
  • Ново! Поддръжка на различни файлови формати: CorelDRAW Graphics Suite X4 запазва своята позиция на лидер на пазара по съвместимост на файловите формати, като добавя поддръжка за Microsoft® Office Publisher. Потребителите могат да очакват и безпроблемна съвместимост с Microsoft Word 2007, Adobe Illustrator® Creative Suite® 3, Adobe Photoshop® CS3, PDF 1.7 (Adobe® Acrobat® 8), AutoCAD® DXF™ и AutoCAD® DWG™, и Corel Painter™ X, с което размяната на файлове между клиенти и колеги става по-лесна от всякога.
  • Ново! Професионално проектирани шаблони: CorelDRAW Graphics Suite X4 включва 80 професионално проектирани шаблони с възможност за персонализация, които дават на потребителите трамплин в дизайнерския процес. Гъвкави и лесни за персонализиране, шаблоните дават възможност за добавяне на бележки, които да осигуряват разнообразна информация за проекта; полезни съвети за изготвяне на един проект на базата на даден шаблон и инструкции за персонализация на шаблона, едновременно с това спазвайки заложените в дизайна принципи.
  • Ново! Специализирани шрифтове: Разширеният набор от нови шрифтове в CorelDRAW Graphics Suite X4 помага на потребителите да бъдат сигурни, че тяхната продукция е оптимизирана спрямо конкретната аудитория. Тази специализирана колекция от шрифтове включва опростени шрифтове за специален печат и междуплатформени шрифтове OpenType®, които предлагат подобрена езикова поддръжка на продукти на латински, гръцки език и на кирилица във формат WGL4.
  • Ново! Стартов екран: С новия стартов екран CorelDRAW Graphics Suite X4 предоставя на потребителите централизирано място за достъп до често ползвани документи, шаблони и инструменти за обучение, които включват Полезни съвети & трикове и видео системи за самостоятелно обучение. За вдъхновяване на потребителите, екранът включва също така галерия от проекти, създадени от потребители на CorelDRAW Graphics Suite по целия свят.
Нови допълнения към Corel PHOTO-PAINT®
Ново! Поддръжка на файл от RAW камера: Corel PHOTO-PAINT® вече включва поддръжка на файлове в RAW камера формат, позволявайки на потребителите да импортират файлове директно от цифрова камера. С поддръжката на около 300 различни типа камери, интерактивните инструменти на софтуера осигуряват предварително преглеждане в реално време. Така потребителите могат да разглеждат свойствата на файла и настройките на камерата, да настройват цвета и тоналността на снимката, както и да подобряват нейното качеството – всичко това в Corel PHOTO-PAINT X4 и CorelDRAW X4.
Ново! Изправяне на снимката: Ползвайки Corel PHOTO-PAINT, потребителите могат бързо и лесно да изправят снимки, които са били сканирани, или заснети под ъгъл. С помощта на интерактивни инструменти като мрежа с вертикални и хоризонтални пунктирани линии и вградена хистограма за резултати в реално време, PHOTO-PAINT прави изправянето на изкривени снимки по-лесно от всякога. Освен това, потребителите могат да изберат дали техните снимки да бъдат автоматично отрязани.
Подобрено! Настройки на цветовата диаграма: С подобреното диалогово меню на цветовата диаграма потребителите на Corel PHOTO-PAINT X4 могат да редактират своите изображения с голяма прецизност. Благодарение на интегрираната хистограма потребителите могат да преглеждат промените по изображенията в реално време. Освен това, новият Eyedropper позволява на потребителите да определят точно специфичните цветови положения на цветовата диаграма, както и да избират, добавят, или да изтриват възли по цветовата диаграма.
„С пускането на пазара на CorelDRAW Graphics Suite X4, Corel продължава да налага стандарта за графична мощ, лекота на ползването и производителност,“ заяви Ariel Garaza Diaz, преподавател и експерт по графичен дизайн и предпечатна подготовка в Мадрид, Испания. „Добавянето на новаторски функции като форматиране на текст в реално време и осигуряване поддръжката на множество файлови формати демонстрира дългосрочния ангажимент на Corel да осигурява на потребителите безпроблемна работа, висока възвръщаемост и производителност.“
Какво е включено в CorelDRAW Graphics Suite X4
CorelDRAW Graphics Suite X4 продължава да предлага най-добрата комбинация от леснота на работа, качество и цена в бранша. Последната версия на отличената с множество награди сюита включва следните основни приложения и съдържание:
CorelDRAW® X4: Като интуитивно приложение за векторно представяне и оформление на страници, CorelDRAW X4 осигурява резултати бързо, независимо дали потребителите създават фирмено лого или са притиснати от напрегнат производствен график.
Corel PHOTO-PAINT® X4: Corel PHOTO-PAINT е професионално приложение за редактиране на изображения, което позволява на потребителите бързо и лесно да ретушират и подобряват снимки. Продуктът е създаден специално за интегриране в процеса на работа с изображения.
Corel® PowerTRACE™ X4: Професионалните дизайнери често получават от клиентите изображения в bitmap формат с лошо качество, което ги изправя пред предизвикателството да преобразуват тези изображения от bitmap формат във висококачествени векторни изображения за визитки, брошури, плакати, или други промо артикули. Corel PowerTRACE X4 решава този проблем, като позволява на потребителите бързо и прецизно да преобразуват изображенията от bitmap формат във векторни графики с възможност за редактиране.
Corel CAPTURE™ X4: Като инструмент за прихващане на екрана с едно кликване, Corel CAPTURE X4 позволява на потребителите да прихващат изображения от различни приложения, както и от интернет.
CorelDRAW® ръководство – Споделено от експертите: Новото ръководство за CorelDRAW демонстрира работата на доказали се експерти по CorelDRAW. Осигурявайки детайлно ръководство и споделяйки своя опит в създаването на проекти, експерти от различни бизнес сфери демонстрират мощта и многостранните приложения на CorelDRAW Graphics Suite X4.
Видеофилми за обучение: CorelDRAW Graphics Suite X4 включва DVD с два часа видеофилми за обучение. Тематиката обхваща основни принципи на илюстриране, проектиране и редактиране на изображения и изходни детайли за различни медии като печатни материали, или уеб пространството.
Сайт на CorelDRAW® общността: Достъпен от приложението, CorelDRAW.com осигурява на потребителите място да се срещат, да обменят информация и да се учат от други потребители. Комбинирайки форуми, блогове, галерии и други възможности, CorelDRAW.com е ценен източник на информация и вдъхновение както за професионалните дизайнери, така и за любители.
Увеличен обем на съдържанието с повече от 10 000 ръчно направени клип арт и цифрови снимки: CorelDRAW Graphics Suite X4 разполага с 4 000 нови изображения, 1 000 професионални цифрови снимки с висока резолюция, 1 000 шрифта OpenType® – съдържание, което би струвало хиляди долари, ако се закупува поотделно. Сайтът също така включва разпечатано ръководство на потребителя, цифрово ръководство на съдържанието и карта за бърза справка, осигурявайки бърз старт на новите потребители.

За Corel
Corel е водещ разработчик на софтуер за графична обработка, производителност и цифрова медия с повече от 100 милиона потребители по целия свят. Фирменото портфолио с продукти включва някои от най-известните в света и наложили се софтуерни търговски марки като CorelDRAW® Graphics Suite, Corel® Paint Shop Pro® Photo, Corel® Painter™, Corel DESIGNER®, Corel® WordPerfect® Office, WinZip®, WinDVD® и iGrafx®. Проектиран да помага на хората да станат по-производителни и да изразяват своя творчески потенциал, софтуерът на Corel се стреми да заложи по-висок стандарт за качество, предлагайки многофункционални продукти, които се изучават и използват много лесно. Индустрията отличи това със стотици награди, признаващи лидерството на Corel в софтуерните иновации, дизайн и качество.
Продуктите на Corel се продават в повече от 75 държави чрез добре установена мрежа от международни дистрибутори, търговци на дребно, производители на оригинално оборудване, онлайн доставчици и глобалните уеб сайтове на Corel. Централният офис на фирмата се намира в Отава, Канада с големи офиси в Съединените щати, Обединеното кралство, Германия, Китай, Тайван и Япония. Акциите на Corel се търгуват на NASDAQ под символа CREL и на TSX под символа CRE. www.corel.com

За БиЕмДжи
БиЕмДжи ООД (http://www.bmg.bg) е водещ софтуерен дистрибутор за България на световните софтуерни производители Microsoft, Symantec, Autodesk, Adobe Systems, АBBYY, Nero, Pantone и Corel Corp.
Компанията е и софтуерен производител на продукта за работа с текстове на български език Кирила.
БиЕмДжи е член на Българска Асоциация по Информационни Технологии (БАИТ), Сдружение на издателите на български софтуер (СИБС), Български форум на бизнес лидерите (БФБЛ, Американска търговска камара и Съюз на печатарската индустрия в България (СПИБ).
Компанията е издател и на специализираните списания Полиграфия, ProGRAFICA и ProPACK.

2008 Corel Corporation. Всички права запазени. Corel, CorelDRAW, Corel PHOTO-PAINT, PowerTRACE, Corel CAPTURE, Paint Shop Pro, Painter, Corel DESIGNER, WordPerfect, WinZip, iGrafx, InterVideo, WinDVD, Ulead, и логото на Corel са търговски марки, или регистрирани търговски марки на Corel Corporation и/или на нейните филиали. Всички споменати други имена на продукти и всякакви регистрирани, или нерегистрирани търговски марки са използвани само с цел идентифициране и остават изключителна собственост на съответните им притежатели.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.