Corel представи CorelDRAW Graphics Suite X6

3779

Нововъведенията в CorelDRAW X6 го правят по-подходящ за създаване на дизайн на печатни материали.

coreldraw x6Corel пусна в продажба обновената версия 6 на CorelDRAW Graphics Suite. Новите функции и инструменти предлагат подобрена функционалност, особено в областта на печатния дизайн. CorelDRAW Graphics Suite X6 се състои от седем части: програмата за работа с векторна графика и илюстрации CorelDRAW, редактора на растерни изображения Photo-Paint, инструментът за векторизиране PowerTRACE, софтуерът за създаване на уебсайтове Website Creator, инструментът за екранни снимки Capture, браузърът Connect, и средство за експорт на файлове, наречено PhotoZoom Pro 2.

Сред по-значимите нововъведения са възможността на CorelDRAW X6 да номерира страници, подобрените възможности за задаване на размери на документите и нов Lorem Ipsum инструмент, който добавя примерен текст. По този начин приложението става по-подходящо за създаване на печатни рекламни материали и други дизайнерски проекти. Добавени са и нови инструменти за трансформация на векторните графични елементи.

Сред полезните нововъведения са цветовите хармонии (Color Harmonies), които позволяват на дизайнерите да изберат набор от цветове, след което да го „завъртят” така, че връзката между цветовете се запазва, докато самите те се променят. CorelDRAW Graphics Suite X6 вече има поддръжка на 64-битови и многоядрени машини.

Основните нововъведения включват:

  • Подобрена поддръжка на OpenType шрифтове
  • Новите цветови хармонии
  • Поддръжка на 64 битови и многоядрени системи
  • Нови инструменти за работа с векторни елменти
  • Подобрена работа със стилове
  • Подобрени възможности за оформление на страниците
  • Ново приложение за създаване на интернет страници Corel Website Creator X6

„Хората търсят софтуер, който дава професионални резултати без да е сложен. Това е особено важно за тези, които разчитат на графичен софтуер за бизнеса си”, каза Kathleen Maher, старши анализатор в компанията за пазарни анализи Jon Peddie Research. „CorelDRAW Graphics Suite е създаден с тази цел и виждаме, че продължава да я следва. Балансираните нови функции правят софтуера подходящ за опитните дизайнери, но новите потребители все още могат да се научат да го използват бързо.”

Потребителите, които купят X6 ще получат 10 000 висококачествени векторни изображения, както и 1 000 нови професионални снимки с висока резолюция, 1 000 OpenType шрифта, включително популярни гарнитури като Helvetica. Към всичко това се добавят голям брой шаблони, рамки и мотиви.

Пълнофункционална пробна версия  можете да намерите на сайта на Corel.  Пак там продуктът се предлага на цена €718,79 за пълната версия и €346,84 за ъпгрейд.

Източник: corel.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.