Corel Draw X5 Beta – още един „X“ на черната дъска

4462

Докато очакваме с нетърпение появата на новия Creative Suite, в лабораториите на Corel Corporation тече усилена разработка и на пакетa за векторна и графична обработка – Corel Draw X5.

С предоставянето на трета бета версия на тестерите на продукта, Corel се стремят да покажат, че ще поддържат линията на обновяване и усъвършенстване на своя флагмански продукт в тясна връзка с изискванията на потребителската му общност.

„Freedom to create your way“ – с този рекламен призив Corel отново искат да наблегнат на лекотата на използване на тяхната продуктова гама в практиката. В стремежа си максимално да разширят своята аудитория, „изобретателите“ на едногодишния цикъл на обновление работят в тясна интеграция с потребителите си, отразявайки желанията им в посока подобряване функционалността и сигурността на софтуера. Въпреки това, представената за тестване бета-версия на X5 – 15.0.0.409 не е особено показателен пример в това отношение, дори в известен смисъл репродуцира грешки съществуващи все още в предходната версия на пакета (например – проблемът с обновяване на работната площ при копиране/репликиране на свойствата на даден обект върху друг, с десния бутон на мишката) или пък ни представя нови – „изгърмяване“ при експорт към PDF при наличие в работния проект на графичен обект с приложен „drop shadow“ ефект и т.н.

Независимо, че все още е далеч от стабилността, дори и в този стадий на разработка X5 показва подобрено бързодействие при работа над проекти с комбинирано съдържание, разширени и обновени импортно-експортни филтри. Без да революционизира представата ни за ефективна работа или да ни заслепява с „неподозирани“ нови възможности, Corel Draw X5 върви уверено по-пътя на достигане до стабилна и най-вече изчистена от грешки финална версия, която – сигурен съм, ще зарадва хилядите фенове на „легендата“ Corel Draw.

Допълнителна информация (additional info):
Ако искате да научите повече за бета-тестовете на Corel Draw X5, може да проследите дискусиите на адрес: coreldraw.com/forums
или coreldraw.com/forums

corel draw x5

coreldraw x5

coreldraw x5

Текста написа: Йордан Христов,  Printguide.info

Източник:www.coreldraw.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.