Corel Graphics Suite X7 като алтернатива на Adobe Creative Cloud

2325
Corel Graphics Suite X7 като алтернатива на Adobe Creative Cloud

Компанията нарече Graphics Suite X7 „алтернатива на Adobe, която ви позволява да контролирате как купувате и управлявате софтуера си“.

Corel Graphics Suite X7

От коментарите в Интернет е ясно, че много дизайнери не са доволни от абонаментния модел на Adobe. Corel се надява да привлече противниците на абонаментния модел с Graphics Suite X7. В него са включени приложения за векторна графика, графично оформление, обработка на изображение, векторизиране, дизайн на интернет страници и инструмент за онлайн сътрудничество.

Целият набор решения се продава с вечен лиценз, също така Corel предлага абонамент с цена за САЩ, която е наполовина на тази на Adobe (25 долара, срещу 50 за Creative Cloud), с аналогичен достъп до нови версии и ъпдейти. Софтуерният пакет на Adobe включва много повече приложения, което го прави по-изгоден за хора, които наистина ще ги използват пълноценно. За тези, които имат нужда само от програма за векторна графика, страниране и обработка на снимки, е възможно продуктът на Corel да е по-изгоден.

Corel дори са се погрижили да осигурят видео съвети и ръководства, които да улеснят преминаването към техните софтуерни продукти и предлагат дори начин за имитиране на работното пространство на Adobe. Налице е поддръжка както на повечето стандартни файлови формати, така и на някои от форматите на Adobe.

Източник: coreldraw.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.