Колекция макроси за CorelDraw от GDG – първа част

238
Колекция макроси за CorelDraw от GDG – първа част

Тази колекция макроси добавя нови функции към приложението и може да ви спести време и усилия.

макроси КорелGDG Save Old Version
за v.2019
Заменя функцията на CorelDraw за съхраняване на файлове. При запазване на файл позволява избор на версия и предлага допълнителни функции като записване на версията в името на файла, записване като ново копие с дата и час и други.
Цената му е 15.99 долара.
Можете да го намерите тук.


GDG Resampler за v.2019

Полезен за намаляване на размера на файла. Позволява автоматизирано оразмеряване на много изображения в документа, в селекцията, на страницата или на избрани страници.
Можете да го намерите тук, срещу $9.99

GDG Document Font Lister за v.2019

Създава списък с шрифтовете, използвани в документа и на коя страница се намира.
Вижте повече тук, $5.99.

GDG Multi Text Changer за v.2019

Бърза промяна на текст с ефекти. Има допълнителни функции, работи едновременно на няколко страници.
Намира се тук, срещу $11.99

GDG Measure It за v.2019

Този макрос помага за измерване на дължина на линия и създава сегменти, мери разстоянията между точки. Само за версия 2019.
Още информация, $5.99.

GDG Font Helper за v.2019

Алтернативно решение за управляване на шрифтовете. Предлага групиране, откриване, показване на списък, търсене в списъка с инсталиране шрифтове. Само за версия 2019.
Можете да го видите тук, $15.99

макроси КорелGDG Text Helper за v.2019

Решение, което позволява творческа работа с текст. Той позволява промяна на цветове, преливки и други параметри на определени букви или думи от избрания текст. Създава интересни и забавни ефекти. Само за версия 2019.
Вижте тук, $11.99

GDG Simple JPG Exporter за v.2019

Бърз JPG екпорт, $5.99.

GDG Selection Pal за v.2019

Селектира обекти на базата на атрибути, които съответстват на първоначално селектираната форма. Може да работи с групирани обекти.
Можете да го видите тук, $12.99.

Източник: gdgmacros.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.