CorelDRAW 2020 най-бързият и интелигентен досега

982
CorelDRAW 2020 най-бързият и интелигентен досега

Новата версия използва изкуствен интелект и предлага облачни решения за сътрудничество, нови инструменти и повишена производителност.

„Новата версия на CorelDRAW предлага върховна технология, която да подобри начина, по който създавате дизайн. С CorelDRAW Graphics Suite 2020, екипите и клиентите получават достъп до централизирана система за сътрудничество, така че всички да виждат едно и също в реално време. Дизайнерите могат да използват мощта на машинното обучение, за да създадат впечатляващи дизайни, по-бързо от всякога. Не се подвеждайте. Това не е изкуствен интелект, заради изкуственият интелект. Ние го използваме в целия набор приложения, за да има максимален положителен ефект върху работата на професионалния графичен дизайнер,“ каза John Falsetto, старши продуктов директор, CorelDRAW.

 

CorelDRAW 2020

 

Инструменти за по-големи възможности за дизайн и ускорена работа, базирани на изкуствен интелект

 • Увеличаване на размера на изображенията и премахване на артефакти. Така можете да получите повече от изображения с лошо качество и дефекти от компресията.
 • PowerTRACE™ – нова технология за векторизиране, която работи съвместно с нова система за повишаване на качеството на растерните изображения.
 • Артистични ефект в CorelDRAW и Corel PHOTO-PAINT, вдъхновени от техниката на различни художници създават стилизирани версии на снимки или обекти.
 • Подобрени маски в Corel PHOTO-PAINT – интелигентно създаване и трансформиране на селекции.

CorelDRAW 2020

Инструменти за съвместна работа

Новите възможности позволяват изцяло нов начин на работа в CorelDRAW.app, включен в абонаментния план за CorelDRAW или като отделен, вечен лиценз.

 • Лесно споделяне на файлове за преглед и одобрение. Лесна комуникация с клиентите и колегите. CorelDRAW.app може да служи за централизиране на ресурсите.
 • Коментари и бележки – детайлни коментари и бележки, свързани с конкретно място в документа.
 • Лесно вписване – хората, които работят по един проект могат да получат достъп и да правят предложения и бележки в CorelDRAW.app с гост акаунт или акаунт на клиент на Corel в уеб браузър или от всяко устройство.

Нови инструменти и типография

 • Работа с OpenType Variable шрифтове – поддръжка на най-новата технология в областта за лесно манипулиране на изгледа на текста и постигане на уникален изглед с използване на един шрифт.
 • Inner Shadow инструмент – позволява прилагане на вътрешна сянка, към дизайна за постигане на триизмерна дълбочина.
 • Bitmap effect lens: прилага растерни ефекти като лещи в CorelDRAW и Corel PHOTO-PAINT. Позволява прецизно манипулиране и се слива незабележимо с векторни и растерни обекти в дизайна.
 • Не деструктивни ефекти във PHOTO-PAINT: новият панел Effects позволява лесно прилагане, променяне и експериментиране с ефекти.

Производителност

 • Ускорена работа и по-бързо стартиране, файлови операции, дори за най-сложните дизайни.
 • Ускорена работа с четките, особено при големи размери.
 • PowerClip обекти: по-бързо изобразяване на екрана и редактиране дори за много сложни дизайни с няколко PowerClip обекта.

Източник: coreldraw.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.