Изкуствен интелект създава изображения по описание

1573
Изкуствен интелект създава изображения по описание

Craiyon представлява AI модел, който може да създава изображения по текстови описания през специално създаден за целта уеб сайт.

Как работи? Изписвате в текстови ред думи (работи с кирилица) свързани с изображението, които желаете да получите. До две минути Craiyon предлага няколко изображения за избор от ваша страна, на които можете да направите скрийншот. Въпреки, че моделът все още се подобрява, то и на този етап можете да получите доста прилични резултати. Разработчиците работят и над създаването на изображения с по-голяма резолюция.

 

Craiyon

 

Craiyon е пряко свързан със създателите на DALL-E mini, като използва техния модел, който се обучава с помощта на Google TRC. Моделът се обучава на основата на нефилтрирани изображения от интернет и по тази причина може да генерира странни и шокиращи за някои резултати, но вече се работи по подобрението му.

Можете да се включите във форум на потребителите, които споделят и коментират свои резултати от създаването на изображения. На сайта има добавен и описателен текст свързан с комерсиалното използване на изображенията.

Линк към сайта вижте тук.

Вижте и други публикации в Printguide свързани с разработване и приложение на технологии за изкуствен интелект.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.