Скрипт за „нарязване“ на текст

513
Скрипт за „нарязване“ на текст

Cuttana Illustrator е сравнително ново приложение (настояща версия 1.0.2), което е предназначено за изрязване на текст превърнат в криви.

 

Cuttana Illustrator

 

Както си личи от името, скриптът е предназначен за Adobe Illustrator и има някои полезни функционалности, улесняващи работата на дизайнерите. Вижте какви са те:

Текст в криви
За разлика от функцията по подразбиране на Illustrator, тази опция запазва информация за съставните пътища на всеки символ, което ще ви позволи да ги преименувате по-късно.

 

Текст в криви

 

Нарязване на пътеки
Всеки символ, който е превърнат в криви може да бъде „нарязан“ в хоризонтална или вертикална форма, като просто изберете две до четири точки на пътя. Можете също да изберете само една точка и да нарежете пътечките нагоре, надолу, наляво или надясно.

 

Нарязване на пътеки

 

Съставни пътеки към пътеки
Скриптът работи и с форми, които съдържат множество линии. Ако съставна пътека има пробита пътека или пътека със запълване, тези пътеки автоматично се комбинират в една съставна пътека.

 

Съставни пътеки към пътеки

 

Преименуване
Изрязаните пътища в отделни слоеве могат да се преименуват и да приемат името на символа, от който са били част. Ако сте използвали функция за изрязване или разделяне, различна от предлаганата  в Cuttana, преименуването може да не работи (напр. Pathfinder).

 

Преименуване

 

 

Цена и пробен период
Пробната версия е ограничена до 3 текстови знака, които могат да бъдат конвертирани в криви. Цената е 19.99 долара. Повече информация за скрипта и изтегляне вижте тук.

Вижте как работи скрипта тук:

Интернет портал за печатни технологии.