Designer Pro X365 – цялостно решение за предпечат и уебдизайн

1235
Designer Pro X365 – цялостно решение за предпечат и уебдизайн

Xara Designer Pro предлага възможности за работа с векторна графика, обработка на снимки предпечат, уеб дизайн. Той съчетава решенията на Xara Photo & Graphic Designer, Web Designer Premium и Page & Layout Designer.

Designer Pro X365

 

Продуктът на Xara съчетава в един пакет възможностите на индивидуалните софтуерни решения на компанията. Всички те са достъпни през общ лесен за работа интерфейс, който осигурява всички инструменти за процеси на графичния дизайн, които в повечето случаи биха изисквали набор от отделни приложения за дейности като създаване на илюстрации, редакция на снимки, оформление на страници за печат, графики за интернет, сайтове и други.

Като съчетава всички инструменти за дизайн в една програма, Xara Designer Pro използва по-малко оперативна памет, осигурява по-висока производителност без нужда от превключване между програми, има намалени изисквания към хардуера, както и лесно усвояване от потребителите и отлично съотношение цена-качество.
Актуалната версия на Xara Designer Pro включва инструменти за редакция на снимки като Magnetic Lasso инструмент за селекции, нови филтри и режими на смесване. По отношение на векторната графика, SmartShapes позволяват лесна и интуитивна работа с различни фигури, има и подобрения в областта на работата с текст и създаване на интерактивно съдържание.

Работата с решението е лесна – можете да отворите нов празен документ или да изберете шаблон, с който да работите от постоянния каталог или от разширения каталог с онлайн съдържание, за който получавате едногодишен достъп. (Оттам и „365“ в името на решението. За този период са включени ъпдейти на софтуера.) Ако след периодът от една година подновите абонаментът си, получавате достъп до онлайн каталога и обновленията. В случай, че не го подновите, можете да продължите да ползвате наличната версия, но без онлайн каталога.

Източник: www.xara.com, creativebloq.com,
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.