DesignMerge Pro – инструмент за персонализация с поддръжка на Adobe InDesign CS5

3019

DesignMerge Pro е набор от плъгини, които ви позволяват бързо и лесно да създавате персонализирано съдържание.

DesignMerge Pro е мощен инструмент за печат на персонализирана информация (VDP), който работи директно в QuarkXPress или InDesign. С негова помощ можете да добавите променлива информация към всеки документ в програмите. Можете да използвате DesignMerge, за да персонализирате практически всеки аспект от документите си, включително текст, графични обекти, статии и дори цели оформления. DesignMerge включва и усъвършенствани инструменти, като автоматично разполагане на съдържанието в зададено пространство, управление на съдържанието чрез условия, зададени от потребителя, работа с баркодове и поддръжка на множество визии в един документ.

DesignMerge Pro

Meadows Publishing Solutions обявиха, че софтуера им за печат за персонализирана информация вече поддържа InDesign CS5. Новата версия предлага много подобрения на производителността и нови функции. Сред тях е вградената възможност за последователно номериране. Тя автоматично добавя поредни номера към всяка публикация с променлива информация чрез добавяне на DesignMerge Keyword връзка в работния документ. Включена е и поддръжка на 2D баркодове. Възможно е създаване на QR или Data Matrix кодове директно в InDesign.

Програмата включва и новият модул MPS GroupPicture, който позволява създаване на специални групи в InDesign и свързването им с променливи елементи, например изображения. Този модул е особено подходящ за персонализирани ваучери и може да ускори производството на различни типове изделия, като персонализирани каталози. Сред нововъведенията е и пълна поддръжка на персонализирани страници шаблони (Master Pages). Сега те могат да бъда прилагани съобразно определени условия и да съдържа променливи елементи.

Последната версия на DesignMerge за Adobe InDesign добавя нови опции за позициониране на променливите изображения, които дават на потребителя повече възможности за контрол. Чрез опцията Multi-up е възможно създаване на различни оформления в един документ в InDesign. Това работи с лекота с вградената функция на Step and Repeat и поддържа всички опции на DesignMerge, включително генериране на баркодове.

Източник: designmerge.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.