Deskpack – колекция от плъгини на Esko за Illustrator и Photoshop

184
Deskpack – колекция от плъгини на Esko за Illustrator и Photoshop

През последните години многократно сме писали за различни плъгини, част от пакета на Esko наречен Deskpack, който е предназначен да подобри възможностите на Adobe Illustrator и Adobe Photoshop в предпечатната подготовка на опаковки.

Ето един кратък обзор описващ какво съдържа колекцията в момента. Обърнете внимание особено на тези за Photoshop, предлагащи автоматизация и увеличаване на производителността при разработката на растерни изображения.

Плъгини за Adobe Illustrator

 

Dynamic Barcodes
Както става ясно от името, това е плъгин за генериране на баркодове в Adobe Illustrator. Поддържа широка гама страндартни баркодове с разширени функции при генерирането им. Цена 140 Euro за година. Има пробна версия.

Dynamic Barcodes

 

Text Recognition
Ако ви се налага да направите промени по тект, който вече е в криви, този инструмент ще ви спести много време. Той превръща кривите в редактируем текст директно в Illustrator. Цена 32 Euro за месец. Има пробна версия.

 

Text Recognition

DeskPack Packaging Preflight
С плъгина DeskPack Packaging Preflight автоматично се откриват често срещани грешки в подготовката за печат, които се генерират в отчет в Adobe Illustrator. Спестете време и пари от недопустими грешки във вашите проекти. Цена 53 Euro за месец. Има пробна версия.

DeskPack Packaging Preflight

PowerLayout
PowerLayout предлага допълнителни от наличните в Illustrator функционалности за „step and repeat“, импортиране на PDF и възможност за добавяне на динамични марки.

PowerLayout

 

PowerTrapper
Мощен инструмент за създаване на трапинг (застъпване) в Illustrator. Можете да създавате предварителни правила и изключения според вашите изисквания за конкретен файл. Освен като плъгин PowerTrapper се предлага и като отделно клиент-сървър решение. Цена 135 Euro за месец. Има пробна версия.

 

PowerTrapper

Dynamic VDP
Dynamic VDP ви позволява лесно да реализирате печат на променливи данни (VDP) с помоща на дигитален печат, директно от Adobe Illustrator. Създаден е специално за опаковки. Цена 150 Euro за месец. Има пробна версия.

Dynamic VDP

Плъгини за Adobe Photoshop

Flexo Tools
Flexo Tools разрешава специфични проблеми за флексопечата. Плъгинът подобрява качеството и повишава производителността при обработката и подготовката на изображения за особеностите на флексопечата. Има пробна версия, но за цена трябва попитате.

Flexo Tools

Ink Tools
Плъгинът е предназначен за подготовка на растерни изображения за отпечатването им със spot цветове. С него можете да видите как ще изглеждат вашите изображения отпечатани с неограничен брой spot цветове. Филтърът Inkswitch може автоматично да генерира цветоотделки с избрани цветове, така че да съответстват на CMYK. Има пробна версия, но за цена трябва попитате.

Ink Tools

Вижте и други публикации в Printguide свързани с Deskpack.

Интернет портал за печатни технологии.