DxO Nik Collection 2 с поддръжка на RAW

730
DxO Nik Collection 2 с поддръжка на RAW

Новата версия включва 40 предварително зададени настройки за обработка на снимки, възможност за работа с RAW, както и възможност за самостоятелно използване на приложението, а не само като плъгин за Lightroom или Photoshop.

DxO Nik Collection 2

 

Поддръжката на RAW е реализирана чрез добавяне на PhotoLab 2.3 Essential към пакета. Софтуерът включва бутон, който директно изпраща обработените файлове в Nik Collection 2. Досега Nik Collection 2 се предлагаше само като плъгин за Lightroom и Photoshop. Новата версия вече може да се използва самостоятелно в средата на DxO.

40 нови предварително зададени настройки
Nik Collection 2, включва 40 нови предварителни настройки за обработка на изображения. Наборът е озаглавен „En Vogue“. Стиловете се съчетават с модулите Color Efex Pro, Silver Efex Pro, HDR Efex Pro и Analog Efex Pro, което позволява общо 196 вариации.

Сериите „En Vogue“ са предназначени за постигане на определен емоционален ефект при обработката на снимките. Те са създадени заедно с Dan Hughes, преподавател по фотография в Рочестърския технологичен институт и бивш инструктор за Nik Software. „За мен е чест да бъда част от разширяването на Nik Collection от DxO,” казва той, „Този набор плъгини е помогнал за представяне на изкуството на фотографията и добавянето на нови ефекти значително увеличава потенциала му като предлага нови творчески възможности на фотографите.”

RAW, фотоапарати и оптика
PhotoLab 2.3 добавя поддръжка на RAW за много нови фотоапарати и има модули за 500 нови обектива. Общият брой поддържани комбинации от фотоапарати и оптика е 47 500. Друго нововъведение е поддръжката на екрани с висока резолюция под Windows.

В момента цените на Nik Collection 2 са $99.99 за нови потребители и $59.99 за сегашни клиенти. След края на юни, те ще са съответно $149.99 и $79.99. Приложението има версии за Win иMac.

Източник: dxo.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.