Dynagram обновиха inpO2 до версия 5

1346

Dynagram, обяви сериозно обновяване на софтуера си за електронен монтаж inpO2, предназначен за PDF работни процеси. Новата версия осигурява съвместимост с Acrobat XI и има удобни нововъведения за специалистите по предпечат.

inp02

inpO2 е мощен и гъвкав софтуер за монтаж на PDF файлове, който работи в средата на Adobe Acrobat. Нововъведенията в inpO2 включват по-лесно управление на списъка с документи. Сега потребителите могат лесно да променят поредността, да добавят или заменят страници или цели документи само с влачене и пускане. Добавена е и възможност за бърз достъп до списъка с документи за монтаж през контекстното меню на избраната страница. Сред нововъведението е и възможността за едновременна настройка на голям брой едностранични PDF файлове. Промените могат да се прилагат едновременно на избрани страници. Добавена е и възможност за работа с неограничен брой PDF файлове в една поръчка.

Новата версия на софтуера добавя възможност за генериране на икони на страниците, които могат да бъдат показвани вместо PDF файловете с висока разделителна способност. Това повишава производителността и улеснява работата с програмата. Тези икони се генерират бързо и са част от новата функция на inpO2 Working Profile, която позволява създаване на потребителски профили за работа с приложението.

Към автоматизирания режим за работа с inpO2 е добавена опция за поставяне на едностранни или двустранни текстови марки. Възможно е и добавяне на компенсация на избутването при работа с брошури с повече коли. Увеличена е гъвкавостта на работа с марките текстовите означения и марките за печатната машина могат да се слагат от едната или от двете страни на листа и могат да са ориентирани или не спрямо съдържанието (оста на обръщане на листа).
Експорт и импорт на настройки за inpO2: новите функции позволяват обменяне на настройките между различни работни станции. Могат да бъдат записани определени типове настройки поотделно или глобално да се запишат всички настроени от потребителя параметри. При импорт на настройките новите могат да заменят старите или да се комбинират.

Източник: www.dynagram.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.