Dynamic Auto-Painter превръща снимките ви в рисунки

6599

Забавният и лесен за употреба софтуер автоматично превръща снимките или 3D проектите ви в рисунки, вдъхновени от някои от най-известните световни творци

Dynamic Auto-Painter 2.0 е голяма стъпка напред в автоматичното рисуване. Той значително увеличава реализма и може да рисува невероятни портрети. За разлика от други подобни приложения, DAP2 хваща бика за рогата. Вместо да променя пикселите в снимката, програмата използва изходното изображение само като основа, върху която рисува сцената с различни четки и техники, вдъхновени от истински творци. Всичко това става автоматично.

В снимката по-долу, рисунката е направена от пейзаж, заснет от мен и с приложена настройка “Моне” с опциите по подразбиране. Резултатът поразително наподобява нарисувана картина. Единственият недостатък е, че рисуването на картината отне около един час, но това донякъде се дължи и на ограничените възможности на компютъра ми.

Приложението предлага значителни възможности за настройка, според вида на крайния резултат, който желаете да постигнете. Можете да избирате прецизността на изпълнението и съответно времето, което ще отнеме, размера и броя на използваните четки, нивото на реализъм и други. Налице и продължителен режим, в който картината се рисува безкрайно и потребителят решава в кой момент му изглежда достатъчно добре. Има и удобен помощник, който ви помага да се ориентирате във възможностите на софтуера.

Ако изберете различни стилове и ги приложите на една снимка или графика, програмата ще направи нова рисунка и сцената ще остане същата. Но ако се вгледате отблизо, ще установите, че не става въпрос само за промяна на цветовете, двете картини изглеждат като рисувани от различни хора. Казано накратко, Dynamic Auto-Painter симулира не само техниката на рисуване, но и начинът, по който различни творци биха видели същата сцена.

Сред предимствата на DAP2 е, че обработените изображения изглеждат като рисунки дори в малък размер (например за разглеждане в интернет или при гледане на отпечатъци от разстояние). Това обикновено не може да се постигне с автоматични филтри, защото при намаляване на размера, изображенията създадени с тях добиват вида на обработени фотографии.

Сред важните характеристики на програмата е и независимостта от резолюцията на изходния файл. От сравнително малко изображение можете да получите многократно по-голяма рисунка. Начинът на работа ви дава възможност да разкриете неочаквани аспекти на снимките си и да подходите към една и съща снимка по различни начини.

Можете да видите видеоматериал с демонстрация на възможностите на Dynamic Auto-Painter 2.0 тук: www.youtube.com. Можете да свалите тестова версия и да изпробвате продукта тук: http://www.mediachance.com/dap/index.html#demo. Единственото ограничение е, че поставя надписи върху готовия резултат. Цената на пълната версия на DAP2 $48 и включва безплатно обновяване.

Dynamic Auto-Painter
Dynamic Auto-Painter
Текста написа: Мартин Новев
По идея на Thomas
Източник: www.mediachance.com

Интернет портал за печатни технологии.