Dynamic Auto-Painter превръща снимките ви в рисунки

6434
Spread the love

Забавният и лесен за употреба софтуер автоматично превръща снимките или 3D проектите ви в рисунки, вдъхновени от някои от най-известните световни творци
Dynamic Auto-Painter 2.0 е голяма стъпка напред в автоматичноторисуване. Той значително увеличава реализма и може да рисува невероятнипортрети. За разлика от други подобни приложения, DAP2 хваща бика зарогата. Вместо да променя пикселите в снимката, програмата използваизходното изображение само като основа, върху която рисува сцената сразлични четки и техники, вдъхновени от истински творци. Всичко товастава автоматично.

В снимката по-долу, рисунката е направена от пейзаж, заснет от мен и сприложена настройка “Моне” с опциите поподразбиране. Резултатът поразително наподобява нарисувана картина.Единственият недостатък е, че рисуването на картината отне около единчас, но това донякъде се дължи и на ограничените възможности накомпютъра ми.

Приложението предлага значителни възможности за настройка, според видана крайния резултат, който желаете да постигнете. Можете да избиратепрецизността на изпълнението и съответно времето, което ще отнеме,размера и броя на използваните четки, нивото на реализъм и други.Налице и продължителен режим, в който картината се рисува безкрайно ипотребителят решава в кой момент му изглежда достатъчно добре. Има иудобен помощник, който ви помага да се ориентирате във възможностите насофтуера.

Ако изберете различни стилове и ги приложите на една снимка илиграфика, програмата ще направи нова рисунка и сцената ще остане същата.Но ако се вгледате отблизо, ще установите, че не става въпрос само запромяна на цветовете, двете картини изглеждат като рисувани от различнихора. Казано накратко, Dynamic Auto-Painter симулира не само техникатана рисуване, но и начинът, по който различни творци биха видели същатасцена.

Сред предимствата на DAP2 е, че обработените изображения изглеждат каторисунки дори в малък размер (например за разглеждане в интернет или пригледане на отпечатъци от разстояние). Това обикновено не може да сепостигне с автоматични филтри, защото при намаляване на размера,изображенията създадени с тях добиват вида на обработени фотографии.

Сред важните характеристики на програмата е и независимостта отрезолюцията на изходния файл. От сравнително малко изображение можетеда получите многократно по-голяма рисунка. Начинът на работа ви дававъзможност да разкриете неочаквани аспекти на снимките си и даподходите към една и съща снимка по различни начини.

Можете да видите видеоматериал с демонстрация на възможностите наDynamic Auto-Painter 2.0 тук: www.youtube.com. Можетеда свалите тестова версия и да изпробвате продукта тук:http://www.mediachance.com/dap/index.html#demo. Единственотоограничение е, че поставя надписи върху готовия резултат. Цената напълната версия на DAP2 $48 и включва безплатно обновяване.

inline_668_https://printguide.info/images/27-01-01.jpg
inline_925_https://printguide.info/images/27-01-02.jpg
Текста написа: Мартин Новев
По идея на Thomas
Източник: www.mediachance.com

Биографична информация