Допълнителна функционалност във Photoshop с безплатния EasyPanel 2

362
Допълнителна функционалност във Photoshop с безплатния EasyPanel 2

EasyPanel 2 e безплатно разширение за Photoshop от Shutter Evolve, който включва полезни макроси и е съвместим с CS6 и CC.

Можете да свалите EasyPanel като се регистрирате тук. След като свалите инсталационните файлове, е достатъчно да следвате ръководството, включено в архива за съответната операционна система и версия. След като приключите с инсталацията, можете да намерите панела в Window>Extensions>Easy Panel 2.

 

безплатният EasyPanel 2


Easy Panel 2 предлага лесни начини за създаване на маски на светлите, средните или тъмните тонове в изображението. Всеки от трите типа маски може да бъде създаден автоматично, в шест степени, които можете да приложите с едно цъкане с мишката. Всяка от тях се записва като отделен слой, който можете да използвате, за да нанесете корекциите, които желаете.

 

В допълнение, панелът предлага няколко макроса за Photoshop, които можете да настроите според потребностите и предлагат подсилване на детайлите, два режима за изостряне на изображението, ефект на Ортън, есенни цветове и Dodge&Burn, които не влияят на оригиналното изображение.

Всички ефекти и маски създавани от EasyPanel 2 се генерират в отделни слоеве и съхраняват оригиналната снимка. Използването на панела позволява бързо и лесно подобряване на снимката и постигане на ефектни резултати с малко усилия.

Източник: shutterevolve.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.