EFI показа нова мастиленоструйна машина за етикети и софтуер

1374
EFI показа нова мастиленоструйна машина за етикети и софтуер

EFI представи производствената мастиленоструйна дигитална печатна машина за етикети Jetrion 4950LXe и иновации за управление на работен процес по време на Labelexpo Americas.

Jetrion 4950LXe

 

На щанда на компанията беше мастиленоструйната LED печатна система за тясна рола Jetrion 4950LXe, контролирана от софтуер на EFI Fiery за дигитално производство на етикети. Показана беше и най-новата версия на EFI Packaging Suite с нови функции, оптимизирано планиране, автоматична подготовка за производство, контрол на процесите и интелигентни технологии за довършване на етикети.

Гъвкавост и качество с мастила с ниска миграция и 720×1260 dpi
Новият Jetrion 4950LXe е базиран на високо производителната мастиленоструйна LED технология на EFI. Тя позволява производство на етикети за хранителни продукти благодарение на новите мастила с ниска миграция, предназначени за етикети без директен контакт с храната. Машината предлага и разделителна способност от 720×1260 dpi, повишено качество на печат и различни нива на гланцово покритие, базирано на EFI Armor UVF и UVR лакове.

Новата версия на Jetrion поддържа по-широка гама медии за печат на етикети, включително от Avery Dennison, предназначени за устойчиви етикети и етикети за вино. Възможностите за онлайн оборудване за довършване, предлагани от EFI, позволяват зареждане на бял материал в единия край на машината и получаване на завършени, щанцовани, разделени по дължината на ролата и навити на ролки етикети в другия край.

Автоматизация на довършителните процеси
Новата версия 4.1 на EFI Packaging Suite включва сертифицирани решения, които предлагат безпрецедентни нива на автоматизация на бизнес и производствените процеси, предназначени за производство на опаковки и етикети. Всеки сертифициран работен процес съчетава EFI Radius ERP софтуер с модулни, интегрирани компоненти от водещото портфолио на EFI, както и с технологии на други доставчици като енджина за автоматизация на Esko.

Един от компонентите, интелигентната производствена платформа Auto-Count 4D, направи световния си дебют на Labelexpo. Този иновативен компонент събира точна информация за производството, включително бройки, статус на печатните машини, скорост и друга критична информация директно от производственото оборудване. Това става в реално време. Така производителите на опаковки и етикети разполагат с цялата информация, от която се нуждаят, за да взимат решения за секунди.

Други нововъведения на Packaging Suite включват:

  • Интелигентно оценяване и планиране с EFI iQuote
  • Автоматизирано планиране с EFI Metrix
  • Централизирани, базирани на роли решения за производителност с Productivity Workbench.

Източник: пресинформация на EFI
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.