EFI представи Fiery Workflow Suite

2021

EFI представи решение за управление на цифровия работен процес, което да позволи на големи доставчици на печатни услуги с една или няколко локации да управляват приемането на поръчки, предпечата, управлението на цветовете и изпращането към многобройни дигитални печатни системи.

Fiery Workflow Suite, който е съвместим с цифрови печатни машини, управлявани от Fiery, така и решения с други контролери, се състои от три нови приложения: Fiery JobFlow, Fiery JobMaster, и Fiery. Той може да се интегрира и с web-to-print и MIS (системи за управление на информацията) решенията на EFI.

Fiery Workflow Suite

Fiery JobFlow, който е основният елемент от работния процес, е базиран на Enfocus Pitstop. Той включва инструменти за преобразуване на PDF файлове, проверка, поправка и редакция на PDF-и, обработка на изображения, електронен монтаж и задаване на параметри за следващите процеси. След подготовката на файловете за печат системата ги изпраща към Fiery DFE или Fiery Central.

Fiery Central е инструмент за управление на натоварването и разпределяне на поръчки на базата на цветността, който служи за разпределяне на натоварването между много печатни устройства. Той може да разделя пълноцветните и едноцветни страници и да насочва различните части от поръчките към най-производителните и ценово ефективни машини.
Kaspar Roos, асоцииран директор на услугите на InfoTrends за производство и персонализирана комуникация каза: „Доставчиците на печатни услуги все по-често заменят самостоятелните решения за управление на работния процес с интегрирани решения, които могат да се оптимизират за нуждите им. В изследването си през 2012 открихме сериозни доказателства, че доставчиците на печатни услуги искат да преминат към цифрово решение чрез което централизирано да управляват работния процес и което лесно да се интегрира с други системи.“

Roos добави, че това е изключително полезно за компании със стандартизирани работни процеси и няколко печатници, защото ще получат възможност да обединят решенията си за управление на процеса и да си ги осигурят от един доставчик. „Когато цифровият им хардуер има нужда от обновяване, те могат да го сменят без да променят работния си процес“, каза той.

Fiery Central включва и автоматична система за пренасочване, която при наличие на проблем автоматично изпраща поръчката за печат към подобно устройство, за да продължи производството и работи с web-to-print системата EFI Digital StoreFron, както и с MIS/ERP решенията на EFI.

Fiery JobMaster е гъвкава система за предварителен преглед, интегрирана в RIP-а, която позволява контрол на процеса чрез добавяне на нужните параметри за различни довършителни процеси, редактиране на файловете в последния момент и други подобни функции.

Toby Weiss, старши вицепрезидент на EFI за Fiery каза: „Доставчиците на печатни услуги могат бързо да се приспособяват към променящия се пазар като добавят модулни продукти към Fiery Workflow Suite и драматично да разширят възможностите си като предложат персонализирани продукти, по-бърза реакция и възможността да изпълнят поръчки, които изискват прецизен контрол на цветовете.“

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.