Efi ColorProof XF 3.0

1948
Efi ColorProof XF 3.0

Компанията Efi обяви новата версия на своя RIP за цифрови цветопроби. RIP-а ColorProof XF е предназначен за изработването на професионални контрактни цветни проби на базата на струйните принтери. Използването на ColorProof XF позволява на типографията да има минимално цветно отклонение между печата и пробата.

Новият RIP Efi ColorProof XF е станал още по-универсален. По-рано функционалните възможности на ColorProof XF бяха орентирани към офсетния и флексопечат. В последната версия се появиха обновления, които позволяват използването на технологии за цветоуправление и в процеса на висок печат. Системата позволява да се работи с цветни профили и позволява имитирането на процеса на висок печат.

Сега растерният процесор има вграден механизъм за получаване на профили DeviceLink (тоест за директна трансформация на цвета между две устройства), а също поддръжка на принтери със свръхголеми форми.

Както и предните версии, последната версия Efi Colorproof XF 3.0 може бъде получена за тест. Такъв демо-тест е безплатен и се предоставя за срок от 30 календарни дни. Демо версията на РИП-а включва пълна версия на програмното обезпечение и има всичките необходими модули за получаването на качествена цветопроба.

Източник: Печатник.ком

Интернет портал за печатни технологии.