Enfocus обявиха PitStop 2017

1490
Enfocus обявиха PitStop 2017

Enfocus представи новата версия на „Най-мощното и технически съвършено решение за проверка и редактиране на PDF на пазара днес”.

Enfocus обявиха PitStop 2017PitStop 2017 представи нова технология, която разширява възможностите за проверка и корекции като добавя уникални нови начини за избиране на обекти или за игнорирането им при прилагане на операциите. Например, можете да конфигурирате проверка само на обектите, които са необходими за обработка или печат на PDF файл. Всеки допълнителен скрит или ненужен елемент може да бъде игнориран или дори премахнат, което значително намалява сложността на файловете и фалшивите съобщения за грешки. Първоначалното внедряване на тази технология беше показано на Drupa. Проверките могат и да бъдат ограничени в неправилна форма – например линия за щанцоване или структурен елемент от продукт. 


PDF Geomapper

PDF Geomapper технологията на Enfocus позволява да бъдат вземани решения не само на базата на един обект, но като се отчетат и другите обекти, разположени под него или с които се застъпва.
„Новата PDF Geomapper технология разкрива вълнуващ нов свят от възможности за проверка и коригиране,“ каза Andrew Bailes-Collins, старши продуктов мениджър в Enfocus. „Например, текстов сегмент може да бъде проверен на базата на четивността си чрез проверка на цветовете на обектите, които са под него. „PitStop Pro и PitStop Server вече включват 40 Devicelink профили, базирани на стандартни ICC профили, които да помогнат на потребителите в CMYK-CMYK конвертиране на цветовете. Те са полезни за управляване на намастиляването и конвертиране на PDF файлове от една среда на печат към друга (например Fogra към GRACoL или SWOP и обратно). Тези висококачествени профили са осигурени от сродната компания X-Rite.“

Проверка на намастиляването

Тази възможност е изключително полезна в опаковъчната индустрия, етикетите и широкоформатния печат. Тя е подобрена така, че може да работи с избрани мастила и да игнорира зададени сепарации, например бяло и лак. Резултатите са по-точни, защото се проверяват само мастила, които реално се печатат.

Нов интерфейс на Inspector

PitStop Pro включва нов интерфейс на Inspector за анализиране и редактиране на страници и групи с прозрачност директно в PDF файл. Добавени са и нови списъци с действия – като автоматично генериране на правоъгълници със заоблени ъгли (за щанци) и нови начини за модифициране на размерите на страниците и обектите в PDF.

Нов PDF доклад

Новият PDF доклад позволява проверяване и конфигуриране на слоевете в PDF файл, добавени са нови функции за проверка и корекция в Preflight Profile Editor.

Източник: enfocus.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.