EngView Systems представи версия 7 на софтуера си за опаковки и новата web-to-pack платформа packGATE

785
EngView Systems представи версия 7 на софтуера си за опаковки и новата web-to-pack платформа packGATE

Българската компания, разработваща софтуера за опаковки EngView Packaging Suite, събра партньори от четири континента.

EngView Systems

 

EngView Systems събра над 40 свои дистрибутори от Европа, Азия, Африка и Северна Америка на тридневен сертификационен семинар.
Повод на събитието бе представянето на новата, седма версия на софтуера за опаковки, която излиза на пазара през месец март 2019 г.

 

EngView Systems 

Според Георги Маринов, изпълнителен директор на EngView Systems, създаването на опаковки и дисплеи и тяхното оптимизиране са по-ефективни с интегрираните софтуерни решения, предлагани от компанията. С фокус не само върху производството, но вече и върху бизнеса на своите клиенти, компанията е желан партньор на имена от индустрията като Heidelberg, Highcon, Dunapack, Serviform, Zünd и много други.

EngView Packaging Suite version 7

EngView Packaging Suite е професионален софтуер, който съчетава структурен дизайн, графична визуализация в 3D среда, интеграция с Adobe Illustrator и онлайн платформа packGATE. Разполагаща с богата библиотека от готови параметрични или фиксирани 2D/3D структури, онлайн платформата дава възможност на производителите на опаковки да получават от клиентите си поръчки с готови за производство файлове.

 

Нововъведенията във Версия 7

Нововъведенията във Версия 7
Новите функционалности и подобрения на CAD/CAM продукта за създаването на структурен и графичен дизайн на опаковки са насочени основно към оптимизиране на процесите по подготовката на файловете за производство. Новата версия е 64-битова, което повишава стабилността на софтуера при работа с големи файлове или много на брой чертежи.

Лесно параметрично чертаене
Продуктът предлага повече възможности за създаване на структури от една или няколко части чрез:

  • Параметрично чертане;
  • Чертане на сложни структури в едно работно поле (Master Canvas);
  • Чертaне с параметрични компоненти;
  • Конвенционално чертане.

Силата на EngView Packaging Suite е в това, че чрез drag-and-drop на параметрични компоненти потребителите могат да създават параметрични структури, които да използват многократно след това. Също така могат да съчетават техники на чертане (конвенционални, с компоненти и параметри) за постигането на по-висока ефективност и бързина.

На дизайнерите на стелажи, които са ползвали Adobe Illustrator досега и са свикнали да чертаят в едно работно поле, Версия 7 предлага подобна възможност и в CAD системата си. Разработват се всички части на стелажа в един общ чертеж, в който цялата гъвкавост на софтуера помага за улесняването на иначе така сложния процес – през цялото време дизайнерът има достъп до всички елементи, може да ги клонира, „залепва“, ротира, модифицира и асемблира.

 

Нововъведенията във Версия 7

Разширена интеграция с Adobe Illustrator
Новата версия допълнително автоматизира пред-производствения процес, като дава възможност на потребителите да създават готови оптимизирани файлове за рязане и печат директно от Adobe Illustrator. Интеграцията между графичната и CAD системи позволява да се ползват всички функционалности на двете системи едновременно.Така потребителите създават единичен графичен дизайн върху 2D структурата и нейната визуализация в 3D, и след това генерират файл с висока резолюция за печат и рязане.

Огъване по дъга и нови 3D формати
С Версия 7 дизайнерите могат да визуализират триизмерно сгъването на опаковки тип „възглавница“. Също така има добавени нови файлови формати за експорт на 3D дизайни (Web 3D и Collada) и импорт на 3D структури (IGES и STEP). Потребителите вече имат възможност да споделят 3D изглед на дизайна на опаковка в уеб браузър като по този начин се улеснява процеса по одобрение от клиента преди самото производство.

 

Нововъведенията във Версия 7

Варианти на дизайна
Новата версия предлага улеснена визуализация на варианти на графичен дизайн чрез удобно превключване между различни опции за лице и за гръб на опаковката. С едно натискане на мишката дизайнерите сменят в 3D различните варианти на графиката. Това е подходящо както за единични структури, така и за рекламни стелажи от много части. Потребителите могат да зададат в какъв тираж да бъде отпечатан всеки вариант на дизайна и да оптмизират тяхното производство.

Подобрени функционалности за генериране на монтаж
Автоматичните режими на монтаж намаляват наполовина времето за подготовка. Специалистите в областта на опаковките обаче често се нуждаят от по-голям контрол над процеса, който да им позволи да оптимизират подредбата допълнително. Версия 7 предлага точно това – полуавтоматични режими за детайлна настройка.
Функционалността еdge detection позволява добавянето на нови елементи в проектирания монтаж и предпазва от застъпване на обектите като отчита и размерите на листа.
Новата swap функционалност позволява размяна на местата на групи от обекти без възникване на конфликти.

 

Нововъведенията във Версия 7

Онлайн решение за персонализирани опаковки packGATE

packGATE е web-to-pack платформа за дизайн и продажба на опаковки онлайн, базирана на параметричния CAD, разработван от EngView над 20 години. Иновационният продукт осигурява на компаниите в областта на опаковките и печата собствен брандиран онлайн магазин, в който потребителите им могат да създават и поръчват персонализирани кутии и стелажи. Получаването на поръчки 24/7 увеличава обема на работата и помага на производителите да захранят дигиталните си машини.

Платформата генерира готови за производство файлове
packGATE автоматично генерира файлове за печат и рязане, които захранват цифровите производствени машини, увеличават производителността и съкращават времето на пътя на продукта до пазара.

Потребителска библиотека от параметрични дизайни
SaaS решението предлага широка гама параметрични стандарти за опаковки и дисплеи, които могат да бъдат качени в онлайн магазина на производителя. Компаниите могат да създават и качват и свои дизайни – както параметрични, така и с фиксирани размери.

RESIZE & DESIGN EDITOR
packGATE  предлага онлайн редактор за оразмеряване на кутии в реално време. Промяната на размерите както и добавянето на графични елементи се отразяват едновременно в 2D и 3D изгледа на опаковката. Основно предимство на редактора е, че потребителите могат лесно и бързо да създадат желаната кутия без да имат опит в чертането на опаковки. С редактора на packGATE потребителите могат:

  • Да променят размери;
  • Да поставят векторни и растерни изображения;
  • Да добавят и форматират текст.

Персонализация на интерфейса
Производителите на опаковки могат да изберат домейна за онлайн магазина си и да персонализират потребителската среда според стила и марката си.

 

Нововъведенията във Версия 7

3D споделяне
packGATE генерира линк с триизмерно изображение за преглед на създадения дизайн.

Ценови модели и запитвания
Производителите могат да дефинират собствено ценообразуване или да отговарят на запитвания за цена.

Онлайн поръчки
Прозрачността при онлайн поръчките е гарантирана с автоматични имейл известия и съхраняване на историята на поръчките, файловете за производство и изготвените дизайни.

Довършителни ефекти
packGATE поддържа реалистични триизмерни визуализации на довършителни ефекти като преге, лакиране и др. Потребителите могат да видят в реално време как те се отразяват на дизайна.

Комуникация
Платформата предлага единен канал за комуникация между производителя на опаковки и крайния клиент. На едно място се съдържат всички детайли по проекта на клиента, което позволява бърза и удобна намеса от страна на производителя.  

 

Развийте бизнеса си с packGATE
Чрез платформата компаниите достигат нови клиенти, предлагайки персонализация, индивидуални поръчки и локализирани кампании.

Оптимизиране на цифровото производство – с постоянен поток поръчки за опаковки производителите могат да оптимизират натоварването и да изпълняват поръчките по-бързо и на достъпни цени.

Ускорена комуникация – комуникацията между клиента и производителя става под формата на чат и онлайн телефония. Всички детайли за проекта и файлове за производство са в платформата на packGATE като по този начин се осигурява по-бърза и надеждна поддръжка.

Вижте повече за packGATE на сайта на уеб платформата тук.
 
Информация – ЕнгВю Системс София АД
гр. София
1784, бул. Цариградско шосе № 135, ет. 5
Тел.: 02/ 976 83 12
info@engview.com
www.engview.com/packaging

Профил на  ЕнгВю Системс София АД в каталога Полиграфия Инфо

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.