Esko ArtPro стана на 20

1384

Esko и клиентите на компанията отпразнуваха двадесетата годишни на най-популярното решение за предпечат на опаковки под Mac – ArtPro. Компанията представи и WebCenter 12.

ArtPro е цялостен редактор за опаковки, който предлага уникални технологии и специализирани инструменти, чиято цел е да улеснят по-често срещаните проблемни задачи в предпечата. Той поддържа всички стандартни за индустрията файлови формати и може да се интегрира във всеки работен процес, концентриран върху опаковките. Когато се интегрира с ArtiosCAD и Automation Engine, ArtPro, по думите на Esko, се превръща в цялостно и непобедимо решение.

Esko ArtPro стана на 20

„Трудно е за вярване, че ArtPro е на пазара вече цели две десетилетия“, каза Bjorn Willems, продуктов мениджър на интерактивните приложения за предпечатна подготовка на Esko. „И възможностите му не останаха на едно място през всички тези години. Имаме много клиенти, които използват ArtPro в работния си процес за опаковки от самото начало. ArtPro се разви заедно с бизнеса им и еволюира с нуждите на пазара, като запази позицията си в своя сегмент. Чистосърдечните препоръки на ArtPro от страна на клиентите говорят сами за себе си.“

Какво да очакваме от ArtPro
ArtiosCAD „Esko ще продължи да подобрява решенията за подготовка на опаковки в ArtPro като трапинга, възможностите за предварителна проверка на файловете, като в същото време продължава да отговаря на тенденциите в опаковъчната индустрия.“ каза Bernard Zwaenepoel ,старши вицепрезидент на софтуерния бизнес на Esko. „В допълнение към това, интеграцията с други решения на Esko ще направи още една стъпка напред – файловете със структурен дизайн от Studio ище се обработват по-добре и комуникацията с Automation Engine и WebCenter ще бъде подобрена. Освен това, чрез модернизиране на ядрото, което ще бъде приложено и в други Esko приложения ArtPro ще получи естествена поддръжка на PDF, платформена независимост и по-висока производителност от всякога.“

WebCenter 12
WebCenter е мощен интернет базиран инструмент, който управлява одобрението на предпечата и служи за проследяване и управление на жизнения цикъл на продукта. Той е концентриран върху производството на опаковки и се грижи за всички аспекти на успешното им създаване – формата, цветовете и всякакъв вид други нужни параметри. Решението предлага лесен и сигурен начин за управление на процеса – от спецификациите през дизайна до изпълнението.
Новата 12-а версия предлага следните подобрения:

  • Управление на дълги процеси на одобрение
  • Информиране на всеки заинтересован от процеса
  • Управление на целия процес от дизайна до рафта
  • Професионално управление на ресурсите, свързани с опаковки и етикети

Източник: esko.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.