Exposure X7 – ефективен фоторедактор с интересни възможности

42
Exposure X7 – ефективен фоторедактор с интересни възможности

Exposure X7 е цялостно решение за обработка на снимки, което предлага различни усъвършенствани функции.

Решението се предлага както самостоятелно, така и като плъгин за Adobe Photoshop и Lightroom. Основните подобрения в новата версия са интелигентно създаване на маски, нов тип организация на работното пространство, унифицирани инструменти за изрязване и трансформиране, подобрено намаляване на шума и подобрена чувствителност на цветовете.  Сред другите полезни възможности са над 500 предварително зададени настройки, оптимизирана поддръжка на графични чипове и много други.

 

Exposure X7

Нови инструменти за създаване на маски
Exposure X7 има нови инструменти, които правят отделянето на обект от задния план по-лесно. Интелигентните алгоритми на софтуера могат да създадат прецизна маска, след като потребителя грубо посочи очертанията на желания обект.

Добавен е нов инструмент за селекция, базиран на многоъгълници. Той работи като потребителят постави серия точки, на чиято основа софтуерът създава прецизна селекция.

Нови работни пространства
Новата функция позволява организиране и зареждане на няколко работни пространства. Всяко от тях може да е посветено на специфична задача. Това позволява на потребителя да се фокусира само върху определената стъпка от процеса.  Навигацията на Exposure X7 позволява лесно превключване между тях.

Унифицирани инструменти за изрязване и трансформиране
Двете функции са обединени в един панел, който позволява както лесно изрязване, така и комплексно трансформиране. Добавени са и нови водещи линии.

RAW редактор
За обработка на RAW файлове, Exposure X7 добавя функция за премахване на дефектни пиксели, която автоматично засича и премахва артефакти, причинени от дефекти в сензора на фотоапарата. Функцията може да бъде настроена за всяка снимка.

Exposure X7 предлага още по-прецизно цветовъзпроизвеждане, базирано на потребителски DCP цветови профили, подобрена чувствителност на цветовете и способност за възстановяване на детайли с агресивно премахване на шума.

Източник: exposure.software
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.