Extensis анонсира Universal Type Server 2.0

1703

Extensis разработиха Universal Type Server 2.0 в два варианта – Professional и Lite.

Universal Type Server 2.0 Professional е сървърно базирана програма за управление на шрифтове, която предлага сигурна интеграция с Microsoft Active Directory и Open Directory на Apple. Новата версия има подобрена съвместимост с лицензите, под които се разпространяват шрифтовете. С помощта на опростен мрежов интерфейс администраторите могат да разберат дали определени шрифтовете са съвместими с лицензите, които притежават.

Чрез управлението на шрифтовете на операционната система Universal Type Server възпира инсталирането на нелицензирани или неодобрени шрифтове директно в папките с шрифтове на операционната система. Новата версия на програмата осигурява на потребителите възможност за по-лесна работа. Тя дава и възможност за преглед на всички глифи, които се съдържат в даден шрифт, както и за отпечатване на версия за преглед.

С тази версия, Extensis осигурява и по-бързо автоматично активиране на шрифтовете за повече програми. Това става чрез плъгините за Adobe Illustrator и Indesign CS2, CS3 и CS4, както и за QuarkXPress 7 и 8.

Източник: extensis.com

Интернет портал за печатни технологии.