FFEI добави нови възможности с първото сериозно обновяване на RealPro Toolkit

1406
FFEI добави нови възможности с първото сериозно обновяване на RealPro Toolkit

Компанията представи нова версия на модулната си колекция от плъгини за дизайн и производство за Adobe Illustrator.

RealPro Toolkit

 

Новата версия включва 120 нови функции, разработени на базата на обратната връзка от клиенти след представянето на продукта в началото на миналата година. Сред тях е нов инструмент за създаване на контури за щанцоване директно в работния файл.

Управителя на FFEI Andy Cook коментира: „Това ви позволява да създадете CAD чертежи за щанците директно от изображението, без да ви се налага да ги правите ръчно. На практика избирате определен обект – например кръг, който е фон за етикета ви и и след това създавате инструмента си за щанцоване от него. Можете да го модифицирате леко, защото този контур никога няма да е точно там, където искате да режете, но това става много лесно, директно в работната среда на Illustrator.

Друга нова функция е редактирането на цветовете с помощта на криви, както в растерни, така и във векторни проекти, за което Cook казва, че е особено ценно при печат на фолио и други лъскави материали. „Проблемът, когато печатате CMYK върху метално фолио е, че той изглежда метален, освен, ако не сложите бяла подложка под него и е трудно да прецените как ще изглежда резултатът, преди да го отпечатате,“ каза той.

„RealPro Toolkit ви позволява да изсветлите или потъмните изображението, за да компенсирате ефектът на фолиото като просто влачите крива. Така можете да пуснете проба на материала ида нанесете корекции преди да отпечатате тираж.“

Новост е и FX модула за премахване на бендинга и други артефакти при печат на плътни фонове. Cook каза, че цялостната идея на подобрениета е „намаляване на броя ръчни намеси във файловете за печат“, както и улесняване и ускоряване на всички нужни интервенции.

Източник: EFEI
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.