Fiery DesignPro – инструменти за дизайн на мода и текстил

630
Fiery DesignPro – инструменти за дизайн на мода и текстил

Решението на Efi се състои от лесни за употреба плъгини за Adobe приложенията. Те се предлагат с абонаментен план и „правят дизайна ефективен, бърз точен и по-креативен“.

Fiery DesignPro

 

Версия 4 на Fiery DesignPro съдържа нови и обновени инструменти. За разлика от други приложения с подобна функционалност, Fiery DesignPro премахва потребността от използване на индексирани цветове и запазва възможно най-голямата гама цветове в дизайна. Той създава и плавни преливки, които осигуряват повече дълбочина и осигуряват оптимални резултати по отношение на цветовете, особено за дигитално отпечатан текстил.

Новата версия на този набор дава по-големи възможности за създаване на цялостни проекти в софтуера за дизайн на Adobe. Новите решения са включени в EFI Optitex 2D и 3D CAD програмите, индустриалната инкджет технология EFI Reggiani и контролера Fiery proServer digital front end (DFE), заедни те формират цялостното решение EFI Textile Eco-System.

 

Новите инструменти Fiery DesignPro RSe, представени във версия 4 включват плъгини за Adobe Photoshop, които значително намаляват времето и усилията, необходими за създаване на мултиканални сепарации, максимално използване на цветовата гама и създаване на повтарящи се мотиви директно във Photoshop. Добавена е и „Print to Fiery“ функция, която изпраща дизайните директно за производство през EFI Fiery proServer DFE.

Дори за сложни дизайни, софтуерът предлага мощни, лесни за употреба инструменти, които не изискват специални умения. Photoshop и Fiery DesignPro са интегрирани така, че дизайнерите могат с лекота да превключват между различните набори инструменти. Потребителите получават достъп до значително разширени опции за дизайн с възможността да създадат размножения на пълноцветни дизайни и да виждат едновременно създадения мотив и единичния дизайн, докато работят.

След този процес, дизайнерите могат да разделят цветовете в мултиканален проект за лесно променяне на цветовете, като запазят повече дълбочина в дизайна. Тези функции заместват операции, които изискват много труд и изискват работа в различни приложения.

„Дигиталният печат върху текстил изисква от потребителите да създават зашеметяващи дизайни, които включват плавни преливки и сложни обекти, които се печатат един върху друг, което не винаги е лесно за постигане в аналоговия свят, каза Toby Weiss, старши вицепрезидент на EFI Fiery. „Този пълен набор от инструменти за дизайн е единственото решение за текстил на пазара, което работи директно с продуктите на Adobe, без да се налага да стартирате друг софтуер. В резултата, дизайнерите получават повече възможности да стимулират креативността си, докато работят в средата на Adobe с интегрирани инструменти.“

Източник: efi.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.