FigJam AI подпомага дизайнерите в планирането на проекти

1045
FigJam AI подпомага дизайнерите в планирането на проекти

Платформата за дизайн Figma представи нов инструмент наречен FigJam AI, който е базиран на алгоритми с изкуствен интелект. Той автоматизира планирането на проекти, като намалява времето за подготовка на проектите и позволява на дизайнерите да се съсредоточат върху непосредствената си работа.

 

FigJam AI
Източник: figma.com

 

FigJam AI е достъпен в за бета тестове от 7 ноември и „в момента е безплатен“ за всички потребители. Администрацията на платформата все още не е уточнила дали инструментът ще остане безплатен за всички с пускането на окончателната версия. Функцията Generate (Генериране) предлага шаблони на инструменти за разработване на блок-схеми, мозъчни атаки, планиране на срещи и други стъпки за подготовка на работата; тя включва и интерфейс за диалог, който ви позволява да опишете със свои думи това, което трябва да генерирате. Освен това, AI предлага според контекста, да се добавят стандартни инструменти за визуализация на проекта: времева линия, диаграма на етапите или диаграма на Гант. Всички тези елементи могат да се редактират ръчно.

Функцията Sort (Сортиране) автоматично групира стикерите, създадени по време на планирането на проекта, по теми, а Summarize (Обобщаване) обобщава информацията за стикерите с едно щракване на мишката. Съоснователят и главен изпълнителен директор на Figma Дилън Фийлд заяви пред The Verge, че компанията планира да пусне и други функции, задвижвани от изкуствен интелект, а наборът от инструменти FigJam е „очевидна отправна точка“. Той е базиран на основни модели от OpenAI, които компанията лесно може да замени с други.

„Мисля, че подходихме към FigJam по един наистина стратегически начин. Обмислихме всички начини, по които ИИ може да бъде полезен в платформата Figma и ги стеснихме до няколко сценария на приложение, в които можем да го вградим дълбоко в продукта, за да ни помогне наистина. Важно е да не правите всичко, за което се сетите, а само това, което ще е най-полезно“, заключи г-н Фийлд.

Източник: The Verge

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.