Безплатен онлайн дизайн на шрифтове с Glypr

1892
Безплатен онлайн дизайн на шрифтове с Glypr

Glypr е впечатляващо онлайн приложение с GNU лиценз, в което можете да създавате и редактирате шрифтове.

Безплатен онлайн дизайн на шрифтове с Glypr

 

Редакторът е лесен и интуитивен за използване дори от хора без опит в създаването на шрифтове. Приложението включва базови инструменти за създаване и редактиране на векторни елементи, базирани на криви на Безие. Те не се различават съществено от инструментите в повечето редактори за векторни графики. Glypr е лесен за употреба и безплатен, което е значително предимство пред комерсиалните приложения за създаване и редактиране на шрифтове.

Glypr може да се използва самостоятелно или в съчетание с програма за векторна графика като Adobe Illustrator. Можете да видите ръководство как става това тук. В приложението можете да видите и два демо шрифта

В Glypr можете да задавате различни параметри на отделните глифи. Приложението поддържа работа в слоеве за всеки индивидуален елемент на всеки символ, което прави редактирането им лесно и удобно. Glypr позволява и създаване на специални символи и лигатури.

Можете с лекота да преглеждате всички глифи, включени в шрифта и да редактирате тези, които желаете. Системата от водачи и мрежа помага за по-лесно и прецизно създаване на желаните форми.
Glypr позволява още да заредите предварително подготвени и записани глифи в SVG формат. Далеч по-впечатляваща, обаче е възможността да заредите, редактирате и запишете съществуващ OTF или SVG шрифт.

Можете да запишете готовия шрифт в OTF или SVG формат.

Източник: glyphrstudio.com
Текста написа: Мартин Новев 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.