Безплатен шрифт с 675 графични символа

1667
Безплатен шрифт с 675 графични символа

Шрифтът Font Awesome представлява набор от 675 мащабируеми векторни икони, които могат бързо и лесно да се персонализират чрез промяна на размера, цвета или добавяне на сянка. По-важното е, че той е напълно безплатен.

 

Безплатен шрифт с 675 графични символа

Символите могат да се редактират с всички възможности на езика CSS за използване в web приложения, без това да се отразява в качеството.

В последната версия 4.7 са добавени над 40 нови символа, като създателите постоянно добавят нови и нови символи с всяка следваща версия. Към момента има символи в много категории, част от които са: медицински, социални мрежи и търговски марки, насочващи, за редактиране на текст, валути и разплащания, транспорт, анимирани и много други. Целият списък е наличен в сайта на авторите.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: fontawesome.io

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/