Играйте в света на шрифтовете с Type:Rider

1869

Типографията и видеоигрите може да ви се струват несъвместими. Едва ли обаче комбинацията е по-притеснителна от изстрелване на птички по прасета.

Type:Rider

Type:Rider е нова игра за устройства с Android и iOS. Играете като две точки, които преминават през нива, които съответстват на различни типографски стилове и техники, докато яздите шрифтове като Garamond, Helvetica, Times New Roman и всеобщия любимец Comic Sans. Всъщност е доста забавно.

Можете да я намерите в AppStore/Google Play. Цената ѝ е 5,26 лв.

Тук можете да видите и видео:

Източник: gizmodo.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.