Интеграция на Adobe Fonts в Adobe Stock

1186
Интеграция на Adobe Fonts в Adobe Stock

Тук можете да прочетете как да използвате шрифтовете от облачната колекция на Adobe в синхрон с шаблоните, от Adobe Stock Templates.

Adobe Fonts в Adobe Stock

 

Колекцията Adobe Stock в момента съдържа над 18 000 шаблона и дизайни за Photoshop, Illustrator и InDesign. Те са направени от професионалисти и използват шрифтовете от библиотеката Adobe Fonts. Това носи предимства както за хората, които създават шаблоните, така и за потребителите им. И в двата случая няма да има нужда да се притеснявате за наличността и съвместимостта на шрифтовете, използвани в дизайна. Достатъчно е да ги активирате и CC приложението ще се погрижи за свалянето и инсталирането им.

Синхронизиране без ограничения
Използването на Adobe Fonts за създаване и редактиране на шаблони стана много по-лесно с обявяването на новината, че вече няма ограничение за синхронизирането за всички абонаментни планове на Creative Cloud. Най-новите версии на Illustrator и InDesign имат нови функции за визуален преглед на шрифтовете преди активирането им, директно в програмите. След като изберете текста, отидете в панела Character и цъкнете Find More. Можете да прегледате стотици възможности за шрифтове и да видите как ще изглеждат в реално време.

Има и практични начини да организирате колекциите си шрифтове – можете да преглеждате само активираните шрифтове и да ги подреждате по различни характеристики, с помощта на иконите в панела Character.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.