И Fontself прави създаването на шрифтове лесно

2620
И Fontself прави създаването на шрифтове лесно

Приложението прави възможно създаването на шрифтове директно от Photoshop или Illustrator.

fontself

Първият проект на Franz Hoffman в Kickstarter вече е голям успех. Той има потенциала да разреши проблем, който измъчва графичните дизайнери от години – техническите детайли, свързани със създаването на шрифт са сложни. С Fontself създаването на шрифтове директно във Photoshop или Illustrator става възможно.

Fontself работи като плъгин за двата продукта на Adobe. Всяка форма, която нарисувате във Photoshop или Illustrator може да бъде конвертирана в глифи за секунди. Това, разбира се не улеснява процес на създаването на начертанието по-лесен, но правенето на шрифта става детска игра.

Fontself може да се поръча предварително от страницата на проекта в Kickstarter, цените варират между 49 и 139 евро.

Източник: designer-daily.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.