Колекция от 18 игри, посветени на шрифтовете

2650

Mashable са събрали колекция от 18 забавни игри, посветени на шрифтовете и работата с тях.

Колекция от 18 игри, посветени на шрифтовете

Те ще ви помогнат да тествате умението си да идентифицирате шрифтове, да се научите как да определяте разстоянието между символите и дори да откриете кой шрифт най-добре съответства на личността ви. Тези игри са забавни и полезни.

Ето и някои от по-интересните:

1. The Font Game от I Love Typography
В тази игра трябва да познаете 34 различни шрифта. За всеки отговор имате различни варианти и трябва да отговорите вярно, за да продължите в играта.

2. Type Connection
Type Connection е забавна игра, в която се учите как да съчетавате двойки шрифтове, обогатена с полезна и интересна информация за тях..

3. Kern Type
В тази игра трябва да настроите кърнинга така, че текстът да стане приятен и лесен за четене.

4. Typewar
Typewar е игра, която тества познанията ви за определени шрифтове.

5. I Shot The Serif
Забавна игра, в която трябва да отстреляте серифния шрифт, без да стреляте по несерифния, за да отидете на следващото ниво.

6. Helvetica vs. Arial
Тук можете да помогнете на Helvetica да покори Arial.

7. Shape Type
Игра, в която трябва да дорисувате глифите с помощта на криви на Безие.

8. What Type Are You?
What Type Are You?  е игра, която открива кой шрифт съответства най-точно на личността ви.

9. Fontastic Quiz
Тази игра на Mental Floss проверява познанията ви за шрифтовете като ви задава 10 въпроса, в които трябва да познаете за кой шрифт става дума или е на изображението.

10. Fontagious
Тази игра за iOS, изисква бърза реакция в разпознаването на шрифтове, използвани от известни групи, филми, телевизионни предавания и марки.

11. FontFox
FontFox е друга игра за iOS, която включва над 100 шрифта, с които можете да тествате знанията иси в областта на типографията.

12. Rag Time
Тази игра съчетава топография и рагтайм, като ви предизвиква да коригирате зле подравнен текст.

13. Kill Comic Sans
Ненавижданият от дизайнерите Comic Sans изскача на произволни места на екрана. Вашата работа е да го убиете. Да го отстреляте, казано по-точно.

14. Font Quiz
Font Quiz е приложение за iOS, с което можете да пробвате уменията си за разпознаване на шрифтове на известни филми, телевизионни предавания, марки, игри.

15. Can you name the fonts?
Имате 15 минути, за да познаете 16 шрифта.

16. The Quick Brown Fox Jumps Over the Lazy Dog
Забавна игра, която ще тества паметта ви. Включва 25 варианта на буквата „А“. Целта ви е да познаете от кой шрифт е тя.

17. Typography* Star
Игра за iPad, която ще тества паметта ви на базата на популярни лица от областта на типографията и шрифтовеbased on famous typographers and typefaces.

18. Fontspotting
Flash игра, която можете да свалите безплатно и която ще ви помогне да разширите познанията си в областта на типографията.

Източник: mashable.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.