Нови шрифтове от Monotype в Creative Cloud

1233
Нови шрифтове от Monotype в Creative Cloud

Двете компании ще си партнират, за да осигурят лесен достъп до голям брой шрифтове на потребителите на облачното решение на Adobe.

 

Нови шрифтове от Monotype в Creative Cloud

 

Monotype и Adobe обявиха партньорство, което ще направи достъпни над 700+ FontFont гарнитури в Typekit Marketplace и 230 FontFont шрифта в Adobe Typekit библиотеката. Двете компании обявиха стратегическото си партньорство на TYPECON в Бостан и заявиха „целим да осигурим на дизайнерите повече първокласни шрифтове.“ Така потребителите на Creative Cloud могат да избират от една от най-големите колекции съвременни шрифтове в света, която включва популярни гарнитури като FF Dax, FF Meta, FF Real и FF Utility.

Интеграция и лесна употреба
„Целта на Monotype е да даде достъп до първокласни шрифтове в ръцете на милиони графични дизайнери и работата с лидери в индустрията като Adobe е чудесен начин за постигане на тази цел,“ каза Mike Matteo, вицепрезидент на глобалните съюзи и партньорства в Monotype. “Стратегията ни по отношение на партньорствата е концентрирана върху това да направим достъпа до дигиталните си ресурси по-лесни за употреба от клиентите ни, независимо дали това става чрез подобрение на работния процес или стратегическа интеграция като работата ни с Adobe. Creative Cloud е ключов инструмент за дизайнерите, затова интегрирането на шрифтовете в него е критична. Adobe е важен партньор за Monotype и заедно се надяваме да направим работата на клиентите си по-лесна от всякога.“

Matthew Rechs, директор на Adobe Type и Typekit каза, “Adobe и Monotype си партнират повече от 30 години и FontFont е сред първите библиотеки с шрифтове, включени в Typekit – дори преди той да стане част от Adobe. Сега, след като FontFont е част от Monotype, аз съм изключително щастлив да подновя партньорските отношения, който ще ни позволят да внедрим популярната им колекция модерни шрифтове в Adobe Creative Cloud.”

Източник: monotype.com
Текстът написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.