Новости в типографията за InDesign CC и Illustrator CC

1003
Новости в типографията за InDesign CC и Illustrator CC

9000 нови шрифта и подобрено сортиране и преглеждане в Creative Cloud.

9000 нови шрифта

 

Откриването на правилния шрифт за проекта ви може да е толкова изкуство, колкото и наука. За някои, това е въпрос на опит и наблюдение. За други, процесът е базиран на инстинкти и лични предпочитания. Предстоящите нови версии на InDesign CC и Illustrator CC целят да намалят мистичния елемент в този процес.

В тях има значителни подобрения на преглеждането и откриване на точния шрифт в средата на приложенията. Най-важното нововъведение е достъпът до над 9000 шрифта, включени в абонамента на Creative Cloud, директно в InDesign и Illustrator CC.

Инженерите на Adobe са подобрили потребителската среда, така че търсенето и сортирането на шрифтовете са по-лесни и бързи. Също така, те планират да добавят възможност за персонализиране на примерния текст, с който се визуализират шрифтовете в падащите менюта, така че те да показват текст, въведен от вас.

Новите 9000 шрифта ще бъдат достъпни без да напускате работната среда на приложението. Можете да прегледате как ще изглежда шрифта в дизайна ви, без да го сваляте и синхронизирате. Ако го харесате, можете да го активирате и лицензирате само с едно цъкане. Най-хубавото е, че всички шрифтове са включени в абонамента за Creative Cloud.

Източник: theblog.adobe.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.