Нов шрифт съставен изцяло от фирмени лога

1935
Нов шрифт съставен изцяло от фирмени лога

Дигиталното студио Hello Velocity са създали шрифта Brand New Roman, който обединява добре известни корпоративни лога.

Brand New Roman

 

За всяка буква и число са използвани силно разпознаваеми фирмени знаци от нашето ежедневие. Все пак е напълно възможно да не сме срещали някой от 76-те символа, което от своя страна превръща разгадаването му в забавна игра. Различни изчертавания има за малки и големи букви, като например за малко “а” е използвано логото на Amazon. Интересен факт е, че при изписване на две поредни букви “d”, независимо малки или големи се образува логото на Dunkin Donuts.

Шрифтът е свободен след предоставяне на име и имейл в сайта му, където може да бъде и тестван виртуално. Все пак побързайте, защото е много вероятно същият да бъде забранен, поради нарушаване на авторските права на компаниите, чиито лога са използвани. Чрез допълнителни приставки за браузърите Chrome и Firefox може да преобразите цели страници, които разглеждате. За целта браузърът ви трябва да поддържа работа с Color Fonts.

Тъй като шрифтът не поддържа кирилица, може да видите как би изглеждала шапката от английската версия на dotbrain.eu, ако се използва Brand New Roman 😊

 

dotbrain.eu

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: brandnewroman.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/