Warning: getimagesize(/images/myriad_pro.gif): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Обявиха десетте най-популярни уеб шрифта за 2012

4311

Компанията Extensis, позната в средите на специалистите по предпечат като производител на софтуер за управление на шрифтове, обявиха Adobe Myriad Pro за един от най-добрите шрифтове за изминалата година.

Изборът е базиран на популярната уеб услуга предлагана от Extensis, WebINK, използвана от дизайнери и разработчици на уеб проекти.

Ето и топ 10 на избраните от компанията шрифтове:

1.    Myriad Pro (Adobe)
2.    Proxima Nova (Mark Simonson Studio)
3.    Futura PT (Paratype)
4.    Theinhardt (Optimo)
5.    Effra (Dalton Maag)
6.    Aktiv Grotesk (Dalton Maag)
7.    Adelle (TypeTogether)
8.    Omnes (Darden Studio)
9.    Trajan Pro 3 (Adobe)
10.    Adobe Garamond Pro

Adobe Myriad Pro

В същото време други компания и сайтове показаха класации като:
Топ 100 на безплатните шрифтове за 2012 – списък на 100 безплатни шрифта и линкове към тях за теглене.
Най-добрите нови шрифта за 2012 – колекцията включва наскоро създадени шрифтове.
Най-добрите 55 безплатни шрифта за дизайнери и др…

Не на последно място топ 5 на най-изпозваните шрифтове за печат през 2012, сред които са Minion, Helvetica, Frutiger, Garamond и Futura.

Източник: www.prodtp.ru

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.