Плъгин за InDesign позволява на потребителите да пробват шрифтовете преди да ги купят

1920

С FontGazer дизайнерите могат да видят как изглеждат начертанията от Fonts.com в публикацията им, след което да решат дали са подходящи и да ги купят.

FontGazer

FontGazer е безплатен, все още е в процес на разработка, но бета версията му може да се свали и използва. Той се свързва директно към Fonts.com, което осигурява достъп до над 150 000 шрифта. Начинът му на работа е максимално опростен. Достатъчно е да копирате FontGazer в папката с плъгини на InDesign CS5 или CS5.5. Отворете InDesign и създайте текстово каре. Въведете в него текста, с който искате да експериментирате.

Сега отворете Fontgazer (Window > Fontgazer). Ще видите неговия прозорец, в който можете да видите шрифтове, подредени по азбучен ред. Можете да търсите и в различни категории като типове шрифтове, употреба или теми. Когато намерите шрифт, който искате да пробвате, изберете текстовото каре (не самият текст) и цъкнете на шрифта в прозореца на FontGazer. Ще видите падащо меню, което показва всички възможни начертания на семейството.

Сега вече имате възможност да изберете Try или Buy (пробвай или купи). Кликнете бутона Try и ще промените шрифта в карето на избрания във Fontgazer. Ако кликнете на друг шрифт, ще видите как изглежда той. За съжаление, е невъзможно да пробвате само на отделни думи в текстовото каре. Тествания шрифт се прилага за цялото му съдържания. Ако намерите шрифт, който ви харесва, просто трябва да натиснете бутона Buy.

Източник: fontgazer.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.